Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Незбринута деца припремала ускршња јаја са Звездиним играчима

Уочи великог хришћанског празника Ускрса који се слави у недељу, наш клуб је сада већ традиционално угостио малишане из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине из Београда, Дома за незбринуту децу „Рада Врањешевић“ из Бања Луке и Дома за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ из села Стамница код Петровца на Млави.

Деца су имала прилику да фарбају јаја са првотимцима, који су након тренинга дошли до главног терена и на атлетској стази подно северне трибине увеличали овај леп догађај. Присутни малишани нису крили узбуђење и одушевљење што имају прилику да посете Маракану, и друже се са Звездиним играчима, који су им доласком измамили осмехе на лица. Испред Храма Светог Саве, догађају је присуствовао и свештеник Драган Шовљански, који је истакао да су овакве акције неопходне у данашње време, али и нагласио да је Црвена звезда једна велика породица.

-Пре свега, преносим вам поздраве и благослове његове Светости Партијарха нашег спрског Порфирија. Ово није једина акција којој ми присуствујемо и морам да похвалим ФК Црвене звезда на забринутости и вољи да учествује у оваквим стварим. То је стварно за похвалу. Ми као Српска Црква смо увек ту да подржимо овакве акције, и сматрамо да је то заиста неопходно. Спорт није само трчање за лоптом,него и дружење, и уопште бивање са породицом. Фк Црвена звезда је једна велика породица, која окупља не само своје чланове,већ и све оне којима је потребан породични загрљај. Ми смо као Црква ту да помогнемо ову акцију, и присуствујемо овом лепо дружењу – закључио је свештеник Драган Шовљански.

Црвена звезда је и ове, као и претходних година обратила пажњу на децу која се налазе у овим установама, а ово је био само један у низу хуманих догађаја. И претходне године, ова акција је организована на нашем стадиону, али је ове године то било у доста већем обиму. Било је заиста лепо угостити малишане, дружити се са њима и измамити им осмехе на лица, а сигурно је да ће оваквих акција бити и у будућности.

The post Незбринута деца припремала ускршња јаја са Звездиним играчима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment