Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Незаустављиви Иванић

Фудбалери Црвене звезде су савладали ТСЦ на гостовању са 4:0, а најзаслужнији за то био је фантастични Мирко Иванић, који је још једном пружио блиставу партију постигавши први хет-трик у црвено-белом дресу, а уједно и у каријери.

Мирко Иванић одавно важи за једног од миљеника навијача, а на јучерашњем мечу у Бачкој Тополи, још једном је доказао да је то потпуно оправдано. Показао је момак рођен у Бачком Јарку да је прави „икс фактор“ наше екипе када је то најпотребније, и са три постигнута гола, потпуно заслужено је понео епитет играча утакмице. Прво је на асистенцију Катаија у 16. минуту послао лопту у мрежу, а потом је погодио и у 64. минуту, након лепог проигравања Канге. Три минута касније, виђен је најлепши детаљ на мечу, када је Звездина „четворка“ након окрета поред два чувара маестрално погодила даљи угао, и на тај начин дошла до првог хет-трика у Звездином дресу, али и у каријери. Треба истаћи и да је популарни Мића посебно инспирисан када игра против ТСЦ-а, што говори и податак да је на две утакмице ове сезоне успео чак 4 пута да затресе мрежу екипе из Бачке Тополе.

Иванић је тако стигао до бројке од 21 поготка ове сезоне у свим такмичењима, чиме је премашио прошлосезонски успех када је уписао 20 голова, и дошао до најефикасније сезоне у каријери. Треба напоменути и да је Иванић тренутно на броју од осам асистенција, а верујемо да ће убрзо доћи и до „дабл-дабл“ учинка. Тренутно заузима друго место на екипној листи стрелаца, а испред се налази само Александар Катаи са 27 голова у свим такмичењима, док је трећепласирани Ел Фарду Бен са 16 погодака.

Према статистичкој платформи „Инстат“, Иванић је на јучерашњем мечу био најбољи појединац у Звездиној екипи, остваривши укупан индекс од 281. Да је био права ноћна мора за дефанзивце противника потврђује и податак да је од пет шутева колико је упутио ка голу, чак четири ишло у оквир гола, а три је завршило и у самој мрежи. Колико је доминантан био у нападу говори и чињеница да је од укупно девет дуела из шест изашао као победник. У ваздушним дуелима, Иванић је био посебно доминантан, јер је остварио стопостотан учинак када је реч о скок игри. Максималан је био и када је реч о уклизавањима, где је правовременим стартовима одузимао лопту противничким фудбалерима. Једном речју – феноменално.

Треба истаћи да је Мирко Иванић ове сезоне наступио на свакој утакмици црвено-белих. Невероватно звучи, али на претходних 49 утакмица Црвене звезде у свим такмичењима, Иванић се нашао на терену, што додатно говори у каквој је форми. Из сезоне у сезону игра све боље, а верујемо да се популарни Мића неће зауставити на овоме, и да ће бити један од предводника наше екипе до нових историјских успеха.

The post Незаустављиви Иванић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment