Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездиних 11 нових професионалаца

Још један велики дан за Црвену звезду, с обзиром на то да је професионалне уговоре са нашим клубом потписало 11 талентованих дечака који стасавају у Омладинској школи и који ће у догледној будућности, сигурни смо, имати реч у сениорском тиму.

Реч је о: Андрија Стожинић (2004, десни бек, млађи омладинци Црвена звезда), Иван Лаиновић (2005, голман, кадети Графичар), Урош Илић (2006, леви бек, млађи кадети Црвена звезда), Огњен Милошевић (2006, предњи везни, млађи кадети Црвена звезда), Вељко Симовић (2006, десни бек, млађи кадети Графичара), Матеја Остојић (2007, десни бек, млађи кадети Црвена звезда), Вук Рогановић (2007, штопер, млађи кадети Црвена звезда), Даворин Тошић (2007, нападач, млађи кадети Црвена звезда), Игор Бубања (2007, штопер, пионири Црвена звезда), Петар Манојловић (2007, дефанзивни везни, пионири Црвена звезда), Страхиња Стојковић (2007, крилни нападач, пионири Црвена звезда).

Први се новим професионалцима обратио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић и честитао им на томе, те најавио да је ово само први корак до сениорског тима Црвене звезде.

Ово је свечани догађај за све младиће који потписују уговоре, њихове родитеље, браћу, сестре, али и свима нама из клуба. Потпис професионалног уговора је израз досадашњег рада деце која су у нашој Омладинској школи показали квалитет који их је препоручио за то. Они морају да буду свесни да потписују уговор са клубом који има изузетно успешну традицију у афирмисању младих фудбалера и ово је само први корак ка успесима који их чекају. Дечаци треба да разумеју да је пред њима изузетно тежак, напоран и одговоран рад да би дошли до циља који су себи поставили, а сигурни смо да то не би успели без подршке родитеља. Такође, ту је и рад свих људи у нашој Омладинској школи који су посвећени послу да би деца успела и направила каријеру. За све који данас потписују уговоре је важно да наставе да раде, јер играње фудбала није лак посао, у шта су се већ уверили до сад, али ако буду стицали знање и показали посвећеност, верујем да ће успети као многи који су прошли такав пут. Такође, ту је и лично образовање, јер фудбал има много изазова. Може да пружи много, али лично образовање је битно, поготово када се заврши каријера. Желим им да потпишу још много уговора и имају успешне каријере – рекао је Мијаиловић.

Бисерима је на парафу честитао и директор Омладинске школе Драган Младеновић истакавши да ће подршка родитеља бити од великог значаја .

Честитам играчима који су добили привилегију да потпишу професионални уговор са Црвеном звездом, као и родитељима јер су подигли такву децу. Оно што сви морају да схвате је да је ово само део пута који је трновит и има доста кривина, а од играча очекујемо да наставе да буду посвећени и да се залажу. Порука за родитеље је да се посвете деци у смислу обарзовања, заједно са људима из Омладинске школе. Школа је најбитнија, као и едукација и образовање које их чека ван фудбала. Јер, фудбал је најважнија споредна ствар на свету, баш то – споредна. Пре свега морају да постану квалитетни и школовани људи, да имају став у животу, као и да знају шта је добро, шта је лоше. Ми смо ту да помогнемо и као клуб улажемо да се едукују на прави начин. Ипак, ми смо само два сата са том децом, а родитељи сво остало време и због тога им је неопходна подршка код куће. Пред њима је леп пут и полазна тачка до онога што се надам да ће већина момака остварити – закључио је Младеновић.

The post Звездиних 11 нових професионалаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment