Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Одлична партија Николе Ивановића није била довољна за тријумф у Виторији

Прва од две овонедељне уталмице на тлу Шпаније окончана је убедљивим поразом наших кошаркаша. Без повређених Нејта Волтерса и Луке Митровића црвено-бели нису могли у „Фернандо Буеса Арени“ да наставе серију евролигашких тријумфа, али треба да радује одлична партија Николе Ивановића који се након прележаног вируса COVID-19 вратио на паркет и из меча у меч пружа све боље партије.

Битци Басконија – Црвена звезда мтс 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21)

Уморни од дербија, у мечу који је одигран у Фернандо Буеса Арени мање од 48 сати након победе у дербију, без Волтерса, Митровића, уз повреду Калинића који је одиграо само 8 минута, црвено-бели једноставно нису имали снаге, дугу клупу да се изборе са противником који је након промене тренера (Спахија уместо Ивановића) одиграо мотивисано и максимално искористио све проблеме и недаће црвено-белих.

И поред одличног отварања утакмице домаћина (Гедраитис убацио 4 тројке) црвено бели су на први одмор отишли са минималним заостатком 25:22.

Међутим, серија 12:0 па укупно 19:2, преломила је ову утакмицу практично већ у другој деоници. На све проблеме и одсуство Митровића и Волтерса који је осетио последице повреде препоне на јутарњем тренингу, приликом једног доскока повредио се и Калинић (није улазио у игру у другом полувремену), па је већ на великом одмору било великих 55:32.

Без дуге клупе, три члана стартне петорке, уз очигледан умор од недељне утакмице, и путовање, било је јасно да ће црвено-бели тешко до преокрета.

Црвена звезда је наставила да се бори, трећу деоницу добила је 21:13 и смањила са -23 на -15, највише захваљујући Николи Ивановићу који је играо одлично и водио екипу у наставку утакмице.

Колико проблема су црвено-бели имали говори и податак да је у једном тренутку на паркету била петорка која је ретко играла заједно (Ускоковић, Симоновић, Цирбес, Холинс и ивановић), али се борила колико је могла.

Наставио је Ивановић у истом ритму и у четвртој четвртини, погађао је своје шутеве, придружио му се Цирбес са неколико поена из рекета, као и Холинс са пет везаних поена, али повратка и прилике за драматичнију завршницу није било.

Дворана: „Фернандо Буеса Арена“, Виторија
Судије: Матеј Болтаузер, Емин Могулкоч, Амит Балак
Битци Басконија: Питерс, Болдвин 14, Секерскис 9, Маринковић 5, Грејнџер 4, Фонтекио 9, Енок 23, Гиедраитис 21, Ноко 8
Црвена звезда мтс: Лазаревић, Ускоковић 3, Давидовац 2, Лазић 2, Калинић, Добрић 11, Холинс 11, Симоновић, Ивановић 21, Марковић 2, Кузмић 10, Цирбес 12

Црвена звезда мтс је тренутно на скору 4/6 колико има и екипа Басконије. Наредну утакмицу црвено бели играју већ у четвртак против екипе Реал Мадрида у Wизинк Центру у Мадриду, а повратак за Београд планиран је у петак.

(фото: euroleague.net)

Повезане вести

1 comment

Bari 1991 нов 17, 2021 at 11:33

mi smo stvarno mali klub za Evropu i nikad nećemo napraviti iskorak ka samom vrhu,zato se radujmo i dalje slučajnim uspesima!!!!

Reply

Leave a Comment