Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеРепрезентацијаФудбал

Милан Борјан води Канаду у Катар. Капитен Звезде блистао у залеђеном Едмонтону

Захваљујући капитену Црвене звезде Милану Борјану фудбалска репрезентација Канаде победила је Мексико резултатом 2:1. Канађани су сада лидери КОНКАКАФ квалификационе групе за одлазак на Светско првенство.

Канађани су још једном показали да није случајно што немају нити један пораз и 16 бодова из осам кола, један више од САД и два од Мескика и Панаме.

Било је и питање да ли ће меч бити одигран у ледом окованом Едмонтону. Температура је била осам степени испод нуле, док се домаћин свим силама трудио да очисти терен.

Кајл Ларин постигао је оба гола за Канађане, у надокнади првог полувремена, па у 52. минуту. Међутим Мексико је као квалитетнији тим кренуо свим силама и смањио преко Ерере у 90. минуту

Онда је на сцену ступио Милан Борјан. Сјајном реакцијом у 93. минуту спасио је свој гол од Мексиканаца. Практично на гол-линији је зауставио лопту после једног корнера који су гости имали. У истом нападу послужио се и ногама и тако трасирао Канади пут до тријумфа.

Борјан је одбранио укупно четири шута мексичких фудбалера. А колико је било хладно говори и то да је голман Звезде носио тренерку, чак је бранио и са капом.

(извор: informer.rs)
(фото: Tanjug/AP)

Повезане вести

Leave a Comment