Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Нова победа! Црвено-бели бољи и од АСВЕЛ-а

Црвена звезда је у помоћ позвала шестог играча, он се одазвао и показао зашто је јединствен и најбољи на свету. На крилима феноменалне подршке пуне дворане ”Александар Николић” црвено-бели су савладали Асвел 73:67. На тај начин Црвена звезда мтс је уписала и четврту узастопну победу гледајући Евролигу и АБА лигу, а и четврту у девет одиграних кола најелитнијег европског такмичења.

Гранитна одбрана је била поново рецепт што ће рећи и поглед на семафор, али и невиђена енергија која се практично слила са трибина дворане на терен. Изабраници Дејана Радоњића су летели по терену, а хала се претворила у прави вулкан крајем треће четвртине и почетком четвтог периода. Тада је виђена праве ерупција и Звездина серија која је одлучила питање победника. Победа је могла бити и убедљивија, али је мањи пад концентрације утисао да противник значајно смањи разлику до краја, не и да угрози сигурну победу црвено-белих.

Бриљирао је Никола Калинић који је носио тим и у моментима када није било пуно расположених нападача. Он је био и најефикаснији актер утакмице са 22 поена. Сјајну енергију и далекометну паљбу у веома важним моментима донео је искусни Марко Симоновић који је меч завршио са шест поена, али и доприносом у одбрани који статистика крије. Меч је преломљен када су се придружили и остали, а први међу једнакима био је Никола Ивановић са убитачном серијом од две тројке од својих укупно 14 поена.

Кошаркаши Црвене звезде од почетка су практично упијали енергију са трибина. Фантастична и фанатична игра у одбрани црвено-белих креирала је ток утакмице. Асвел је јако тешко долазио до коша поред гранитне одбране црвено-белих, а креативна решења су се смењивала. У таквим околностима, уз изврсне минијатуре Николе Калинића, повратника у тим Николе Ивановића… Предност Звезде је само расла и након десет минута игре Асвел је остао на једноцифреном броју поена – 18:9.

Атрактивни поени Холинса завршили су прву четвртину, али је Звезда наставила у истом правцу. Капитен Лазић из одбојке, а затим и Лука Митровић из карактеристичног хорога донели су црвено-белима 13 поена предности – 22:9.

Међутим и Асвел је заиграо значајно агресивније, сјајне атлете француског представника одговорили су чврсто и црвено-белима је требало времена да се прилагоде. Серију 8:0 гостију прекинуо је сјајни Марко Симоновић тројком – 27:19.

Међутим, црвено-бели нису успели да одбију налет Асвела који је заиста играо јако добро, високи Фол је правио проблеме у рекету и скоку и Асвел је успео да се потпуно врати у резултатски егал – 33:32.

Тројка Окоба пробудила је публику која је почела још гласније да подржава изабранике Дејана Радоњића. Прубудила је и Николу Калинића који је преузео одговорност и везао поене када црвено-белима није ишло све од руке – 38:35. Ипак, видно је било да Звезди треба још расположених играча и тачно је то недостајало да се црвено-бели додатно одлепе. Стигла су два! Звездин шести играч са трибина, али и Огњен Добрић кога је разиграо Ивановић и који је после снажног закуцавања погодио и тројку. Уследила је тројка Николе Калинића и ерупција у дворани ”Александар Николић” (50:41). До краја четвртине Асвел је успео да смањи вођство црвено-белих (50:45).

Звезда је поново упалила све моторе. Гранитна одбрана, фуриозне контре и поени Ивановића, Холинса и као шлаг на торту тројка Марка Симоновића. Серија 7:0 и Звезда је на седам и по минута пре краја стекла 12 поена предности (57:45).

Покушао је Асвел да се врати, али је Никола Ивановић решио да га разоружа. Две узастопне тројке репрезентативца Црне Горе донеле су црвено-белима 15 поена предности (63:58). Уследио је мали пад концетрације у редовима Црвене звезде па је противник успео да значајно смањи разлику до краја, не и да угрози високо вођство.

Карневалска атмосфера се задржала до краја утакмице, а мисли су се полако усмеравале ка великом дербију који је на програму на истом месту у недељу од 19 часова. Подршка ће и тада бити важна, а утакмица против Асвела је најбољи доказ колико она значи!

Црвена звезда мтс – Асвел 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22)

Црвена звезда мтс: Волтерс 4 (4ас), Ускоковић, Давидовац, Митровић 4 (4ск), Лазић 5, Калинић 22 (4ск), Добрић 8, Холинс 6 (5ск), Симоновић 6, Ивановић 14 (5ас), Кузмић 4 (9ск).

The post Нова победа! Црвено-бели бољи и од АСВЕЛ-а appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

Srle Estrella Roja нов 12, 2021 at 19:03

Bravo momci

Reply
ivan niksic нов 12, 2021 at 12:37

Svaka cast na igri i pobjedi! Jos jedna dobra partija koja je trebalo da na +17 i napad udje i zavrsi mirnom zavrsnicom, ali izgleda bez drame nije moglo ji ovaj put, srecom bilo je blizu kraja tako da je bilo malo vremena za preokret Francuza koji su se predstavili kao izuzetno nezgodna i zilava ekipa i ne iznenadjuje njihov dobar rezultat ne pocetku Evrolige. Zvezda uz Markovica i povratkom Vajta, te jos jednom nadam se boljem centru, uz ovakav pristup, borbenost, nevjerovatno cvrstu i uigranu odbranu, mogla bi i bez nekih zvucnih imena dosta da postigne ove sezone kija na pocetku usled raznih desavanja nije bila obecavajuca. Sustina ovakvog nastupa i manje vise dobrih rezultata lezi u treneru Radonjicu i u njegovom izboru igraca bas po njegovom ukusu, u skladu opet sa finansijama, odnosno inzbog cinjenice sto je sa mnogima od njih vec radio i sto se vec svi dobro i poznaju i uklapaju u njegovu taktiku i koncepciju igre. Sve u svemu, jos jednom svaka cast na pobjedi i svakako navijacima i dobroj atmosferi sto je za ovaj tim igrac vise na terenu! ,Idemo dalje’!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 12, 2021 at 10:50

svaka čast..neverovatna borberbenost i želja za pobedom ..kapa dole

Reply
dusan нов 12, 2021 at 07:55

ALAL VERA!

Reply

Leave a Comment