Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Николашевић за победу омладинаца

Омладинци Црвене звезде славили су на гостовању у Шапцу против екипе Мачве минималним резултатом у оквиру 12. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића потпуно су контролисали дешавања на терену током целе утакмице, те су заслужено стигли до нова три бода резултатом 1:0. Једини гол за наш тим постигао је одлични Мирко Николашевић пред сам крај меча после асистенције главом Александра Кахвића.

Мачва – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: „ФК Мачва“, Шабац.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелац: Николашевић у 90. минуту за Црвену Звезду.

Жути картони: Радовановић (Мачва), Јовановић (Мачва), Мијаиловић (Мачва), Стојановић ( Црвена звезда).

Црвени картон: Панић (Мачва).

Мачва: Самуровић, Савковић, Макивић, Чворић, Мијаиловић, Радовановић, Јовановић, Бабић, Јовичић, Панић, Павловић (од 72. Максимовић).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Радојевић, Марић (од 46. Мимовић), Лековић, Мелелнтијевић (од 82. Ракић), Лечић, Бранковић, Огњеновић (од 59. Стојановић), Кахвић, Милосавић (од 68. Јанковић), Пиргић (од 68. Николашевић).

Покушавали су црвено-бели да пробију одбрану противника, како преко бокова, тако и уз помоћ централних нападача, али је одбрана домаћина ипак некако отклањала опасност. Први озбиљнији напад наших бисера видели смо у 17. минуту, када је након добре лопте Пиргића, Огњеновић опробао свој ударац, али је та лопта завршила у рукама чувара мреже домаћина. Минут касније је могао и Кахвић да погоди, али су се добро држали домаћини. Заправо, читава утакмица је тако пролазила, где су наши омладинци нападали, а домаћи се бранили. Мачва је први пут запретила у 34. минуту преко Павловића, а минут касније је Кахвић проиграо Пиргића, а он без облекавања покушао да савлада голмана домаћих, међутим није се мењао резултат.

Могао је и Бранковић у 38. минуту да погоди, када је поново Кахвић после дуге лопте главом спустио за Бранковића, а он са ивице казненог простора из прве „опалио“ ка голу противника, али је тај покушај завршио за мало преко гола. Већ у следећем нападу поново је Бранковић био у прилици да доведе наш тим у вођство, када је одличним продором направио позицију за ударац и „пуцао“, али је гоман домаћих то успео да одбрани. Могао је и Кахвић након „одбијанца“ да постигне погодак, али се није најбоље снашао у казненом простору па је резултат остао исти. Наставио је Бранковић да „испаљује пројектиле“ ка голу домаћих, а најбољу шансу за наш тим имао је управо талентовани Урош Бранковић, када је након додавања Милосавића поново „опалио“ са ивице казненог простора, али је овог пута пречка спречила вођство нашег тима, те се на полувреме отишло без голова.

Наставили су изабраници Марка Неђића агресивно и почетком другог дела игре, а у 49. минуту прилику да доведе црвено-беле до вођства имао је Огњеновић. Шутирао је са ивице казненог простора у леву страну гола, али је голман домаћих поново крајњим напорима успео да заустави тај покушај. У два наврата је претио Бранковић прво у 51. минуту после гужве у казненом простору није добро захватио лопту, а онда је четири минута касније гађао у Самуровића.

Покушавали су црвено-бели да угрозе гол противника лоптама ка Кахвићу, али дефанзивци домаћина су успевали да отклоне опасност. Запретио је управо талентовани центарфор у 78. минуту, када је био највиши у казненом простору, али је његов покушај главом завршио на спољном делу мреже. Поново је одлични Бранковић могао да доведе нашу екипу у вођство, али је његов покушај из слободног ударца завршио лево од гола. Још једном је исти играч у 84. минуту могао да доведе изабранике Марка Неђића до предности, али је био непрецизан па је његов покушај завршио поред гола.

Прави „пројектил“ испалио је Стојановић ка голу Мачве са дистанце у 88. минуту, али је голман домаћих још једном крајњим напорима успео да одбрани фанстастичан покушај Звездиног фудбалера. Одбрана домаћих пробијена је у 90. минуту када је Бранковић центрирао са левог бока, Кахвић главом спустио лопту, где се одлично снашао резервиста Мирко Николашевић и донео три бода нашем тиму.

The post Николашевић за победу омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment