Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Умор је ипак био непремостива препрека. Црвено-бели поражени у вечитом дербију

Пре само два дана стонотенисери Црвене звезде имали су два исцрпљујућа дуела у Зрењанину у којима су резултатом 4:3 славили и против Баната и против Стенеса. Очигледно су исцрпљујући сусрети узели данак у данас одиграном заосталом сусрету 1. кола првог турнира Супер лиге Србије против вечитог ривала Партизана.

СТК Партизан – СТК Црвена звезда 4:2

Црно-бели јесу остварили тријумф у данашњем вечитом стонотениском дербију, али је евидентно било да су у одлучујућим тренуцима појединих сетова, када се и одлучивао коначни победник, умор наших стонотенисера и срећа која је била на страни вечитог ривала били пресудни.

Вечити дерби отпочео је дуелом шпанског интернационалца и најбољег стонотенисера Партизана у претходној сезони Марка Дурана и нашег Николе Стругаревића. Први сет је након велике борбе припао нашем стонотенисеру резултатом 12:10, али Шпанац у редовима црно-белих у наредна три сета остварује тријумфе и Партизан стиже до предности.

У другом дуелу капитен црвено-белог стонотениског колектива Марко Јевтовић био је немилосрдан према Бојану Милошевићу и након свега три одиграна сета укупни резултат је поравнат.

Наредна три дуела показала су сву лепоту стонотениског спорта. Виђена је велика борба, резултатски преокрети и неизвесност у коначном исходу. Прво је Мохамед Абас одиграо пет сетова против другог шпанског интернационалца у редовима Партизана Ендике Диеза. У свих пет сетова виђена је велика борба, а одлучујући сет шпански интернационалац је добио на разлику резултатом 14:12. Атомски стони тенис виђен је у сусрету Марка Јевтовића и Марка Дурана. Наш капитен је стицао предност, Шпанац је успевао да поравна резултат, али је у последњем петом сету Јевтовић показао сав свој квалитет, знање и искуство, што је било довољно за успостављање резултатског егала. У трећем дуелу Никола Стругаревић се састао са Ендике Диезом. Још један дуел пун преокрета и неизвесности решен је у петом сету у којем је Шпанац славио резултатом 11:9.

У последњем дуелу овог вечитог дербија састали су се Мохамед Абас и Бојан Милошевић. Звездин Бахреинац добро је ушао у меч освојивши први сет, али је у наредна три Милошевић имао знатно више среће што говоре остварени резултати 11:9, 11:9 и 12:10.

– Појединачни резултати:
М. Дуран – Н. Стругаревић 3:1 (10:12, 11:8, 11:6, 11:7)
Б. Милошевић – М. Јевтовић 0:3 (8:11, 5:11, 5:11)
Е. Диаз – М. Абас 3:2 (13:11, 6:11, 13:11, 8:11, 14:12)
М. Дуран – М. Јевтовић 2:3 (6:11, 11:9, 4:11, 12:10, 6:11)
Е. Диаз – Н. Стругаревић 3:2 (11:7, 7:11, 11:9, 8:11, 11:9)
Б. Милошевић – М. Абас 3:1 (10:12, 11:9, 11:9, 12:10)

Након овог сусрета стонотенисери Црвене звезде са скором од три победе и једним поразом деле другу позицију на табели са екипама нишке Медијане, Пожаревца и Партизана. Лидер на табели без пораза у прва четири кола је новосадски Раднички-1972.

Већ предстојећег викенда следе мечеви другог турнира Супер лиге Србије у којима ће стонотенисери Црвене звезде одмерити снаге са екипама нишког Железничара, Спартак Инфостуда из Суботице, Пожаревца и друге екипе из Ниша Медијане. Домаћин другог суперлигашког турнира је град Беочин.

Повезане вести

Leave a Comment