Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

„Вечерње новости“: Звезда доводи холандског нападача српског порекла

На “Маракани” се спрема велики бум у завршници летњег прелазног рока. Како “Вечерње новости” ексклузивно сазнају, Црвена звезда је у завршним преговорима са Ришаиром Живковићем, холандским нападачем српског порекла.

Из холандских извора блиских играчу, сазнали смо да ће Живковић овог викенда бити у Београду како би утаначио све детаље око преласка у Звезду.

Његов уговор са кинеским Чангчун јатаием званично истиче у децембру, али ће моћи и раније да се раскине, тако да би дошао као слободан играч.

Ришарио Живковић је важио за једног од најталентованијих европских фудбалера из генерације 1996.

Прошао је школу Гронингена, са 18 га је купио Ајакс у коме је одиграо седам мечева у првом тиму, док је у другом тиму „копљаника“ играо две сезоне.

Био је на позајмицама у Виљему и Утрехту. Од 2017. до 2019. са успехом наступа за белгијски Остенде (50 мечева, 12 голова), одакле је отишао у Чангчун јатаи. Опет је два пута позајмљиван, прво у Шефилд јунајтед, па у Гванжу РФ.

После дужег лутања, Ришарио планира да се скраси у Звезди и оживи каријеру, уз помоћ тренера Дејана Станковића, кога изузетно цени.

Ришаиро је рођен у холандском градићу Асену, његов отац је пореклом са острва Курасао и рано га је напустио. Остао је са мајком Миром од које је узео презиме. Везан је за деду, код кога је често ишао у Пирот. Желео је да игра зс младу репрезентацију Србије, али су Холанђани извршили притисак и он је забележио девет наступа за младу селекцију “лала”.

(извор: novosti.rs)

Повезане вести

4 comments

Delije Sever Ns авг 20, 2021 at 18:38

Sad gledao malo o njemu…Podsećame na Pešića…pa možda nešto i bude od njega ako dođe.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 20, 2021 at 19:43

ako dolazi za dzabe neka dodje i proba..ali je sigurno bolji od bar 1o njih sto sada imamo

Reply
Delije Sever Ns авг 20, 2021 at 12:52

Takvi nam nisu potrebni.Kakav Živković kakvi bakrači…novinarska patka koja hoće da ga udomi.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 20, 2021 at 12:42

OPET SRLJANJE BEZ POTREBE..PA ON U KINI BIO REZERVA..JA OVO NISTA NE RAZUMEM

Reply

Leave a Comment