Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

Некадашњи центар Лејкерса на мети Црвене звезде

У сенци гостовања наших фудбалера у Тираспољу у оквиру квалификација за фудбалску Лигу шампиона, у уторак 10. августа без неке велике помпе појавила се информација да је некадашњи плејмејкер КК Црвена звезда Нејт Волтерс поново постао члан клуба са Малог Калемегдана. Међутим, ту свакако није крај када су у питању појачања нашег кошаркашког колектива, а већ данас специјализовани грчки кошаркашки портал доноси нову причу у којем су управо београдски црвено-бели главна тема.

Када се сагледа тренутни ростер нашег клуба јасно је да су појачања у овом моменту неопходна на позицијама „два“ и „пет“, а грчки новинар Христос арпидис преноси да би Црвена звезда центра могла да пронађе у редовима руског Зенита. У питању је кошаркаш родом из Мемфиса, двадесетдеветогодишњи Тарик Блек.

Блек је студирао на Универзитетима Мемфис и Канзас, а професионалну каријеру градио је у НБА клубовима Хјустон Рокетс и Лос Анђелес Лејкерс, а један период наступао је и за екипу ЛА Д-Фендерс. Најзапаженију партију у најбољој светској лиги пружио је у дресу ЛА Лејкерса 10. априла 2015. године када је у победи над Минесетом 106:98 учествовао са 18 поена и десет скокова.

Тарик Блек у Европу долази 2018. године и постаје члан Макабија из Тел Авива у којем остаје две сезоне, а у јануару 2021. године постаје члан Зенита из Санкт Петербурга. У дресу Зенита у лигашком делу Евролиге одиграо је осам мечева и бележио у просеку 4.09 поена и 2,4 скока. У плеј-оф мечевима био је нешто бољи. На пет дуела са Барселоном просечно је имао 6,8 поена и 5,4 скока.

Као и за многе раније трансфер приче остаје да видимо да ли ће до реализације овог трансфера и доћи, мада последње информације говоре да је за његове услуге заинтересована екипа Анадолу Ефеса из истанбула.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 11, 2021 at 20:31

HAHHA..OVO JE VEĆI CIRKUS NEGO U FUDBALU SA DIONIJEM.KRSTIČICEM I OSTALIM BALVANIMA..COVEK IMA PROSEK 4 KOSA PO TEKMI..AL SE NAMA SMEJU GLODARI I UZIVAJU PA TO JE CIRKUS NA KOJE GRANE SMO PALI

Reply

Leave a Comment