Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Неђић: „Настављамо да развијамо играче за сениоре“

Омладинци Црвене звезде су стартовали припреме за наредну сезону, а шеф стручног штаба Марко Неђић ће имати прилику да „брани“ титулу са нашим бисерима.

Циљеви у Црвеној звезди су увек јасни. Желимо да освајамо титуле и развијамо младе играче. Још пет фудбалера смо „избацили“ у сениорски тим Графичара, тако да то је наш циљ превасходно. Наравно, када сте у Звезди, титуле се подразумевају. Велика ми је сатисфакција када видим да фудбалери које сам тренирао четири године успевају да нађу своје место међу сениорима. Сада је свега неколико фудбалера рођених 2003. године остало у омладинцима. Много млађих смо прикључили, тако да нас чекају нови изазови – почео је Неђић.

У односу на прошлу годину, екипа је још млађа, с обзиром на то да је тиму прикључено мноштво фудбалера рођених 2004. и 2005. године. Чак осморица фудбалера који би и ове такмичарске године могли да наступају за наше јуниоре, носе дрес сениорског тима Графичара – Стефан Деспотовски, Урош Лазић, Андреј Ђурић, Давид Петровић, Никола Кнежевић, Јован Митуљикић, Никола Митуљикић и Матеја Бачанин, док су тројица са сениорским тимом Црвене звезде – Марко Ћопић, Никола Станковић и Марко Лазетић.

Од ове сезоне се такмичимо и у Лиги млађих омладинаца. Екипу ће предводити Немања Јокић, отуда и већи фонд играча на старту припрема. Желимо да сваки наш играч има бар 60-70 минута недељно фудбала, како би се развио на прави начин. Направили смо нови систем. Сви ће радити по истом принципу.

Омладинци ће имати шест пријатељских мечева до почетка сезоне, и то у већини против сениорских екипа, док ће од 20. до 29. јула боравити у Врњачкој Бањи на припремама.

Тренираћемо у Београду до 20. јула када одлазимо на припреме у Врњачку Бању. Што се тиче мечева, циљ нам је био да деца играју против сениора и заказали смо дуеле са првотимцима – Борац Сакуле, Борац Чачак, Слога Краљево и Тек Слога. Једини јуниори против којих ћемо играти су дечаци који носе дрес Радничког 1923 – закључио је Неђић.

The post Неђић: Настављамо да развијамо играче за сениоре appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Podsetnik јул 10, 2021 at 21:51

Koga ste izbacili iz poslednje generacije omladinaca?Ko je od njih isao na pripreme sa prvim timom?Doveli ste momka iz Panceva kao bonus igraca a Zvezdina deca ne mogu ni za pripreme da se izbore.Mali Knezevic kida ali vi cete ga prodati,bez da je debitovao dok bi ga drugi cuvali kao suvo zlato i vec mu pruzali sansu postepeno u prvom timu.

Reply

Leave a Comment