Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеТрансфериФудбал

Млади нападач напушта Звезду и пре дебија у сениорском тиму?

Млади нападач Црвене звезде Лука Марковић могао би овог лета да напусти стадион „Рајко Митић“, а да није дочекао деби у сениорском тиму нашег клуба.

Некадашњи члан млађих категорија Јувентуса у септембру претходне године стигао је на наш највећи стадион као део трансфера Милоша Вулића у италијански Кротоне и одмах је прослеђен на позајмицу у екипу новопазарског суперлигаша. Већ на првој утакмици у дресу клуба са Јошанице скренуо је пажњу на себе постигавши три поготка у сусрету против новосадске Војводине. Претходно пролеће провео је такође као позајмљени играч у екипи шабачке Мачве, али на четири одиграна сусрета није успео да се упише у листу стрелаца.

Овог лета двадесетједногодишњи фудбалер вратио се међу црвено-беле, али тренер Дејан Станковић не рачуна на њега, тако да би за обе стране можда било и најбоље да Лука Марковић каријеру настави у некој другој средини. Како се сазнаје за његове услуге заинтересован је кипарски Анортозис чији тренер легендарни Темур Кецбаја управо у Марковићу види главни шраф којим би се кипарска екипа укључила у борбу за шампионску титулу, али и покушала да се домогне групне фазе европског такмичења.

Према доступним информацијама за МАрковићеве услуге заинтересовани су и клубови из Словеније, док је понуда украјинског Ингулеца одмах одбијена.

Извесно је да ће Лука Марковић овог лета напустити редове нашег клуба, али остаје да се види да ли ће млади нападач поново отићи негде на позајмицу, или ће се спортски сектор нашег клуба одлучити на продају с`обзиром да МАрковић има уговор са нашим клубом до јуна 2023. године.

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns јул 7, 2021 at 23:26

Kad je dolazio ovaj dečko u Zvezdu pričali su da je došao dečko ekstra talentovan,centarfor na duge staze,da će napraviti vrhunsku karijeru i da ga vredi sačekati.Na pozajmicama ga nismo ni čuli ni videli samo posle ona 3 gola Voši i od tada je nestao sa mape!Toliko talentovan da nije dobio ni šansu,ni priliku na Marakani a već ga se odriču!Ko će odgovarati i za ovaj promašaj!Koji su to skauti ga doveli i najavili a on dečko video Maru samo kad se slikao!Mnogo ljudi ovde ima nejasnoća za koje nemogu da se prećute!

Reply

Leave a Comment