Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Ален Смаилагић на мети Црвене звезде и Партизана

Како преносе бројни домаћи медији, Црвена звезда и Партизан заинтересовани за довођење Алена Смаилагића, који није успео да се снађе у НБА лиги и избори за већу минутажу у Голден Стејт Вориорсима.

Показивао је Смаилагић свој таленат у развојној лиги, наступајући за Санта Круз, али би врло лако могао да промени средину уместо повратка у НБА тим, јер иако има уговор са Вориорсима до 2023. године, он је гарантован само у прве две сезоне.

Ален Смаилагић је рођен у Београду 18. августа 2000. године. Кошарком је почео да се бави у нижеразредном београдском тиму Беко из Котежа, а затим је био члан Санта Круза и Голден Стејта. Висок је 2,08 и игра на позицији крилног центра.

На драфту НБА развојне лиге 2018. године Смајлагића су изабрали Саут Беј Лејкерси као четвртог пика, али су га одмах трејдовали у Санта Круз Вориорсе. Тако постао најмлађи играч у дотадашњој историји НБА развојне лиге.

На НБА драфту 2019. године је одабран као 39. пик од стране Њу Орлеанс Пеликанса, али је одмах трејдом послат у Голден Стејт Вориорсе. Дана 11. јула 2019. је званично потписао уговор са Голден Стејт Вориорсима. Сезону 2019/20. почиње наступајући за Голден Стејтов развојни тим Санта Круз Вориорсе. Деби у НБА лиги је имао 27. децембра 2019, у победи Голден Стејта над Финиксом 105:96. Смаилагић је на терену провео пет минута и за то време је постигао четири поена.

Повезане вести

Leave a Comment