Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Двојац на прагу Маракане. Родић има дозволу да напусти клуб

Током јучерашњег дана Црвена звезда је и званично добила прво велико летње појачање. На трогодишњу верност црвено-белима обавезао се аустријски репрезентативац и до скоро дефанзивац немачког Бајера из Леверкузена Александар Драговић. Међутим ту није крај пословима које планира спортско руководство нашег клуба како би тренеру Дејану Станковићу обезбедило респектабилан састав који ће за нешто мање од два месеца кренути у нови поход на групну фазу УЕФА Лиге шампиона.

Како се сазнаје у наредном пероду на верност нашем клубу обавезаће се још двојица врхунских фудбалера, а обојица су током својих каријера већ били део црвено-беле фамилије.

Тридесетпетогодишњи Александар Коларов већ извесно време помиње се као појачање нашег клуба. Некадашњи репрезентативац Србије (одиграо 94 меча и био стрелац 11 погодака) завршио је своју одисеју у шампионској екипи миланског Интера и слободан је у избору нове средине. Коларов је током кадетских дана био члан Црвене звезде, али је касније у сениорској конкуренцији бранио боје Чукаричког, ОФК Београда. римског Лација, Манчестер ситија у којем је провео чак седам сезона, Роме и већ поменутог Интера. Доласком на стадион „Рајко Митић“ Коларов би испунио своје дечачке снове да понесе дрес сениорског тима нашег клуба и свакако би својим искуством много допринео екипи у борби за нови пласман у групну фазу елитног европског фудбалског такмичења.

Порд Коларова, црвено-белу опрему ускоро ће поново задужити и играч који је у сезонама 2017/18 и 2018/19 већ био члан нашег клуба Ненад Крстичић. У наведене две сезоне Крстичић је у црвено-белом дресу одиграо 63 меча и био стрелац шест погодака, а у обе сезоне окитио се шампионским ловорима. Две последње сезоне био је становник Атине где је наступао за екипу АЕК-а из које се и враћа на стадион „Рајко Митић“. Тридесетогодишњи везни фудбалер у досадашњој каријери поред Црвене звезде и АЕК-а наступао је и за ОФК Београд, италијанске клубове Сампдорију и Болоњу, као и шпански Алавес. КРстичић је четири пута облачио и дрес са националним грбом.

Поред долазака, јасно је да ће редове нашег клуба и напустити поједини фудбалери. Одмах након успешно завршеног финала националног купа појавила се информација да стандардни леви бек црвено-белих Милан Родић има жељу да се поново опроба у иностранству. Како се сазнаје клуб неће правити проблем играчу да након четири године верности промени средину, а према доступним информацијама за његове услуге заинтересовани су поједини турски клубови. У случају да Родић и дефинитивно напусти Топчидерско брдо, руководство нашег клуба ће реаговати и поред Александра Коларова довести још једног левог бека. На мети Црвене звезде налази се леви бек ивањичког Јавор-Матиса Марко Јевремовић који је у тек завршеној сезони одиграо 36 мечева током којих је постигао један погодак и забележио осам асистенција.

У сваком случају пред црвено-белима је интересантан прелазни рок.

Повезане вести

Leave a Comment