Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Једанаеста дупла круна – 2021.

Црвена звезда је на тријумфалан начин окончала незаборавну годину коју ће звездаши дуго памтити. Првенство је надмоћно освојено, без пораза, са 35 победа уз свега три ремија. Поред шампионата, црвено-бели су победом против „вечитог ривала“ пригрлили и трофеј националног купа, чиме су се 11. пут у клупској историји окитили дуплом круном.

Изабраници Дејана Станковића су на импресиван начин заокружили изузетно успешну сезону, у којој су потпуно доминирали домаћим оквирима.

Оборени су бројни рекорди у шампионату: освојено је 108 бодова, постигнуто 114 голова, а први пут су црвено-бели постали прваци државе без пораза. У националном купу уписане су четири сигурне победе на путу до финала у коме је савладан Партизан после бољег извођења једанаестераца. После 120 минута било је 0:0, а онда су прецизни са „креча“ били Милан Родић, Радован Панков, Вељко Николић и Никола Крстовић, док је Борјан зауставио ударце Јојића и Штулића, за дуплу круну која се чекала девет година, а коју су изабраници Дејана Станковића херојски успели да врате на Маракану.

Ово је фантастична сезона и фудбалска годину коју ће сви звездаши дуго памтити. Једна од најуспешнијих у нашој дугој историји.

The post Једанаеста дупла круна – 2021. appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment