Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

Џерел Еди на мети Црвене звезде?

Кошаркаши Црвене звезде мтс победом су започели финалну сериоју регионалне АБА ј.т.д. лиге, а како поједини медији преносе већ сада се размишља о екипи која ће наредне сезоне носити црвено-бели дрес. Ипак, мора се нагласити о томе ко ће у сезони 2021/22 наступати за тим са Малог Калемегдана у многоме зависи и од тога хоће ли наша екипа и наредне сезоне наступати у Евролиги.

Тако се појавила информација да црвено-бели желе да доведу крило истанбилског Фенербахчеа Џерела Едија. У питању је 29-годишњи Американац висок 201 цм, који је похађао колеџ Вирџинија тех. Опробао се на драфту 2014, али без успеха.

Ипак, играо је у НБА за Вашингтон, Финикс, Бостон и Чикаго, али је у најјачој лиги света одиграо само 34 утакмице. Онда се 2018. преселио у Европу. Прво је играо за Стразбур, па Мурсију, а члан Фенербахчеа је од ове сезоне.

Одиграо је 32 меча у Евролиги, а најзапаженији је био против ЦСКА када је у првом мечу убацио 18 поена, а у другом 17. Еди има опцију да са истанбулским клубом продужи сарадњу на још једну годину, али је извесније да ће да потражи нову средину.

Повезане вести

Leave a Comment