Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Никад краћа кошаркашка Супер лига Србије

Тријумфом у легендарној задарској дворани „Јазине“ кошаркаши Црвене звезде мтс обезбедили су прву позицију на табели регионалне АБА лиге чиме ће током целокупног предстојећег плеј-офа имати предност домаћег терена. Међутим. у актуелној сезони пласман у регионалном такмичењу одлучивао је и о пласману у домаћој Супер лиги.

Наиме, у сезони 2020/21 кошаркашка Супер лига Србије играће се у систему какав до сада није примењен у српком кошаркашком спорту. Ове сезоне лигашког дела такмичења неће бити већ се одмах прелази на одигравање плеј-оф мечева, а пласман екипа пред доигравање за шампионски пехар утврђен је на основу оствареног пласмана у АБА лиги, као и пласмана клубова у КЛС-у. Тако ће се на позицији „број један“ наћи наш кошаркашки колектив, „број два“ држи Мега Soccerbet, а затим селеде Партизан НИС, ФМП и чачански Борац. Када је реч о пласману у КЛС-у екипа земунске Младости као шампион КЛС-а заузеће позицију шест, новосадска Војводина седам, а осму позицију заузима екипа Златибора из Чајетине. Самим тим, по принципу такмичења 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5 парови четвртфинала плеј-офа су:

Црвена звезда мтс – Златибор Чајетина
Мега Soccerbet – Војводина Нови Сад
Партизан НИС – Младост Земун
ФМП – Борац Чачак

Треба напоменути да се четвртфинале плеј-офа игра по тзв. куп систему. Биће одигране две утакмице, а боља екипа након два одиграна сусрета обезбедиће пласман у полуфинале. Од ове рунде играће се класичан систем доигравања, а укупан тријумф оствариће екипа која прва стигне до две победе у серији. Самим тим може се догодити да нови шампион државе до трофеја дође након свега шест одиграних мечева, а свакако ће Србија добити новог/старог кошаркашког шампиона након максимално одиграних осам сусрета.

Пулени тренера Дејана Радоњића уколико у четвртфиналу елиминишу екипу Златибора у полуфиналној серији састаће се са бољим из четвртфиналног дуела у којем се састају ФМП и чачански Борац.

Повезане вести

Leave a Comment