Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Креће ватерполо плеј-оф

У среду 28. априла стартује овосезонски плеј-оф у ватерполо Супер лиги Србије. Најбољих осам српских ватерполо клубова креће у борбу за титулу, а према свему приказаном током лигашког дела сезоне главни фаворити су свакако регионални шампион КВК Раднички из Крагујевца и екипа Новог Београда 11. април, док ће из сенке прилику да пригрле трофеј вребати ватерполисти Црвене звезде, а свакако ни екипа Шапца неће никоме бити лак залогај. Остали учеснии плеј-офа Војводина, Партизан, Наис и Земун према свему виђеном даље од прве рунде доигравања тешко да би могли.

Ватерполисти Црвене звезде иза себе имају веома успешну сезону. Пулени тренера Александра Филиповића освојили су трофеј намењен победнику националног куп такмичења, у регионалној лиги несрећно су остали без пласмана на завршни турнир, док су у ЛЕН Еврокупу заустављени у полуфиналу. Као трећепласирана екипа лигашког дела такмичења у првој рунди доигравања састаће се екипом вечитог ривала Партизана. Црвено и црно-бели у актуелној сезони већ су одиграли четири сусрета и сва четири су пулени тренера Александра Филиповића решили у своју корист. У првенству је Звезда славила резултатим 12:9 и 11:8, у оквиру националног купа било је 9:7, док је меч у регионалном такмичењу такође окончан резултатом 9:7 у корист наше екипе. Из свега наведеног јасно је да су црвено-бели и на старту плеј-офа фаворити, али је исто тако потпуно јасно да дуели са вечитим ривалом никада нису лаки.

У првој рунди плеј-офа играју се два меча (28. април и 5. мај), а од полуфинала серије ће се играти на два добијена меча. Термини полуфинала су 12. и 15. мај и уколико буде било потребе 19. мај. Финална серија играће се 26. и 29. маја, а евентуална мајсторица за титулу заказана је за 2. јун.

Уколико елиминишу екипу Партизана, наши ватерполисти ће се у полуфиналу плеј-офа састати са победником дуела Нови Београд 11. април – Земун.

Повезане вести

Leave a Comment