Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Поповић “зачарао” мрежу

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали прволигаша ИМТ – 3:0, у оквиру четвртинефинала Купа Србије и на тај начин се пласирали у наредну рунду такмичења, а да је Зоран Поповић један од најбољих голмана у држави, то је још једном доказао.

Према подацима статистичке платформе ИнСтат, Поповић је био један од најбољих појединаца на терену са индексом успешности 306. Голман из Пакраца је пет пута стао међу стативе током ове сезоне и одрадио свој задатак готово на максималном нивоу, пошто је од укупно 450 минута проведених на терену примио само један гол, када је наш тим тријумфовао против Рада у шеснаестини финала Купа Србије – 2:1, а успешно је чувао мрежу на утакмицама против Напретка, Јавора, Бачке и ИМТ-а.

Од укупно 12 удараца колико су фудбалери ИМТ-а упутили према нашем голу три шута су ишла у оквир гола, а наш искусни голман је имао максималан учинак сјајно интервешући у сва три наврата. Прво је у седмом минуту имао врхунску одбрану после корнера, када је зауставио изгледну шансу ИМТ-а. На самом почетку другог полувремена голман је сјајно „скратио угао“ свог гола, после дуплог паса гостију, и скренуо лопту у корнер након шута нападача „тракториста“. Још једну врхунску одбрану имао је наш чувар мреже у 78. минуту утакмице када је сјајном „парадом“ одбранио врло добар „полуволеј“ ударац Зорића са ивице казненог простора.

Да је Поповић био на висини задатка сведочи податак да је чак шест пута ухватио „чисту“ лопту после центаршута гостујућих бекова, а био је на максималном нивоу када су у питању ваздушни дуели. Познато је да се наш резервни чувар мреже игра „ногом“ на врхунском нивоу, што није нарочита карактеристика када су голмани у питању, и да га већина тренера користи као такозваног „трећег“ штопера, а о томе говори чињеница да је Поповић имао прецизност додавања на овој утакмици феноменалних 94 процената, а од тога је имао чак 11 од 11 прецизних пасова на раздаљини преко 40 метара. Поповић је још једном утакмицом без примљеног гола доказао да је достојна замена капитену Милану Борјану.

The post Поповић “зачарао” мрежу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment