Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Канга Звездин архитекта

Црвена звезда је остварила нову првенствену победу у 27. колу домаћег шампионата савладавши у гостима екипу Вождовца резултатом 4:1. Тренера црвено-белих Дејана Станковића поред убедљиве победе, може да радује и учинак Гелора Канге, чија је креативност на средини терена била од кључне важности за игру читавог тима.
Звездин Габонац је својим додавањима разигравао све линије Црвене звезде. Према статистици сајта ИнСтат, Канга се издвојио по неколико параметара. Имао је импресивних 93 посто успешних пасова, односно 79 прецизних од укупно 85 колико је упутио. Посебно се истакао у офанзивном делу игре, па је од 42 додавања, 36 било прецизно. Девет пута је наш везиста покушао да проигра неког у шеснаестерцу, а чак седам пута био је успешан, чиме се још једном потврђује чињеница да представља спону између средине и напада Црвене звезде.
Учествовао је у 110 напада нашег тима и био један од главних покретача у тактичкој поставци Дејана Станковића. Имао је четири успела дриблинга из пет покушаја, што значи да фудбалери Вождовца у већини случајева нису могли да изађу на крај са нашим Габонцем. Ипак, демонстрирао је Канга и велику дефанзивну одговорност, па је и све одбрамбене задатке извршавао савршено. Одузео је три лопте, од тога две на противничкој половини, а из укупно шест дуела је изашао као победник.

The post Канга Звездин архитекта appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment