Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Шта се дешава са Кином Коломом?

Почетком месеца фебруара црвено-бели кошаркашки колектив нашао се у изузетно тешкој ситуацији. Услед ширења вируса COVID-19 кроз екипу, у једном моменту тренер Дејан Радоњић није могао да рачуна нити на једног страног кошаркаша. У таквој ситуацији кошаркаши Црвене звезде су ипак успели да освоје трофеј намењен победнику Купа Радивоја Кораћа док се тешка ситуацију у резултатском смислу није осетила ни у регионалној АБА лиги.

Временом, ситуација је постајала све боља. Играчи су се полако враћали у тренажни процес и слободно се већ сада може рећи да је већина њих завидно подигла ниво форме. Међутим, у очи упада чињеница да први шпански кошаркаш у клубу са Малог Калемегдана Хоаким Кино Баруфет Колом никако да се прикључи екипи. Кошаркаш који је током сезоне стигао у редове нашег клуба из шпанске Валенсије на инсистирање тадашњег тренера Саше Обрадовића, како се сазнеје, више неће бити у фокусу тренера Радоњића. Према незваничним информацијама Колом се са „принудног одмора“ вратио са вишком килограма што је убрзало одлуку стручног штаба да пресече и одстрани га из такмичарске екипе.

Тридесетдвогодишњи Колом у црвено-белом одиграо је 12 мечева током којих је постигао 82 поена. Није уверио ни људе у клубу, као ни навијаче да може представљати појачање, па се ова одлука уколико се испостави тачном може сматрати и очекиваном.

Повезане вести

Leave a Comment