Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Вукичевић у завршници за победу кадета

Бисери Црвене звезде рођени 2004. и 2005. године су савладали Раднички Ниш резултатом 2:1 у оквиру 24. кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Николе Митића створили су доста шанси и били боља екипа на терену и у завршници меча заслужено уписали три бода. За наш тим голове су постигли Матеја Бубањ и Алексеј Вукичевић.

Црвена звезда – Раднички Ниш 2:1 (1:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Бубањ у 44. и Вукичевић у 87. за Црвену звезду, Тодоровић у 55. минуту за Раднички Ниш.

Жути картон: Вукичевић (Црвена звезда), Аксентијевић, Смиљковић(Раднички Ниш).

Црвени картон: Аксентијевић (Раднички Ниш).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Митић, Граоња(од 53. Ђурић), Марић, Вукичевић, Видојевић, Мијатовић, Лолић(од 46. Милосавић), Бубањ(од 80. С. Миладиновић), Радоњић(од 64. Ракић), Николашевић.

Раднички Ниш: Стевановић, Тодоровић, Бургић, Кривокапић, Аксентијевић, Чарапић(од 70. Смиљковић), Стојановић(од 69. Здравковић), Павловић(од 85. Ћирић), Милосављевић, Аранђеловић, Ђукановић.

Пулени Николе Митића су доста офанзивно ушли у меч у уводним минутима утакмице, али су успели фудбалери Радничког да одолевају нападима Црвене звезде. Играо се 21. када је Мијатовић добро прошао по десној страни и пронашао Радоњића у шеснаестерцу, али је дефанзивац Нишлија изблокирао ударац у последњем тренутку. Бек црвено-белих Митић је добро прошао по десној страни у 27. минуту и упослио Бубња, али је Тодоровић изблокирао покушај Звездине ,,деветке”. Само минут касније добро су искомбиновали Николашевић и Мијатовић код корнер заставице, а онда се Мијатовић добро пробио у казнени простор и добро гађао, али је Стевановић остао несавладан.

Црвена звезда је наставила са офанзивом и у наставку првог дела игре. У 35. минуту Граоња је прошао по левој страни и пронашао Николашевића у шеснаестерцу, али је најбољи стрелац екипе шутирао поред гола. Неколико минута касније велику шансу је имао Раднички Ниш, али је Миладиновић показао класу. Сјајном парадом најмлађи играч на мечу сачувао је мрежу. Црвено-бели су дошли до вођства у 44. минуту, када је Николашевић додао Бубњу у петерац, а голгетер наше екипе лако савладао Стевановића за 1:0.

Почетком другог полувремена Црвена звезда је наставила са офанзивном игром. Одлично је Мијатовић гађао са ивице казненог простора, али је Стојановић одбранио покушај звездиног крила. „Хладан туш“ за црвено-беле је уследио у 53. минуту када је Тодоровић постигао изједначујући погодак, Миладиновић је све урадио што је могао, погодио страну, закачио лопту, али није било среће да остане несавладан. Неколико минута касније, Миладиновић је демонстрирао таленат када је истрчао на двадесет метара од свог гола и реагово у последњем тренутку испред нападача Радничког који је трчао ка нашем голу.

Играо се 59. минут када је Мијатовић поново гађао гол Нишлија, али је Стојановић сачувао мрежу. Кружили су играчи Црвене звезде око шеснаестерца Радничког са жељом да постигну погодак и поново дођу у вођство. У 76. минуту Митић је упутио добар центаршут, а Бубањ је трзајем главом гађао гол, али је голман у последњем тренутку реаговао и избацио лопту у корнер. Само минут касније Мијатовић је сјајно центрирао, а Вукичевић је гађао ка голу Стојановића, али није било среће да се постигне погодак. Пред сам крај утакмице у 87. минуту фаулиран је био Ракић након контре и соло продора, а то је претходило преокрету црвено-белих. Николашевић је одлично центрирао са леве стране на другу стативу, а тамо је Видојевић добро скочио и асистирао Вукичевичу на десној страни, а штопер је снажно закуцао лопту у мрежу за коначних 2:1.

The post Вукичевић у завршници за победу кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment