Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички Ниш

Фудбалери Црвене звезде сутра од 15 часова и 30 минута гостују екипи Радничког из Ниша на ,,Чаиру” у оквиру 21. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су успешно отворили пролећни део сезоне победом на гостујућем терену против Новог Пазара (3:1).

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Нишлија смо до сада смо одиграли 114 утакмица. Тријумфовали смо 76 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 238:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0.

У јесењем делу сезоне, у другом колу Суперлиге Србије, савладали смо Раднички Ниш резултатом 3:0,а стрелци за наш тим били су Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 21. кола, између Радничког и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 15 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 56 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 18 победа и два ремија, уз гол разлику 54:8. Што се тиче Радничког из Ниша, они се налазе на седмом месту са 31 освојеним бодом. У досадашњем делу сезоне остварили су девет победа и четири ремија уз седам пораза, са гол разликом 20:20. Последњи меч одиграли су против Металца у Горњем Милановцу када је резултат био 1:1, а у стрелце се уписао Жарко Марковић.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

– Биће ово тешко гостовање, климатски услови су такође такви да не знамо да ли ће бити залеђен терен, а тако нисмо навикли да играмо. Ипак, морамо да се прилагодимо свему, као што смо то радили у Новом Пазару. Не бих упоређивао те две екипе, различите су, али нас чека још једна тешка утакмица. Свако против Звезде жели да се покаже и докаже, али то неће утицати на наш циљ – истакао је Станковић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као најопаснији играч у редовима Нишлија, издвојили су се наши бивши фудбалери – Ненад Гаврић и Александар Ковачевић, док се као стуб одбране профилисао Жарко Марковић. Такође, много се очекује од зимских појачања Огњена Ђуричина и Младена Ковачевића. Уз најбољег стрелца екипе Немању Којића који је постигао три поготка остали су и без једног од кључних играча Уроша Ђурановића који је отишао у Румунију.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Новак Симовић, а поред аут линија помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак:

– 14:30 Напредак  – Јавор

– 14:30 Пролетер – Златибор Чајетина

– 14:30 Спартак Суботица – Бачка

– 14:30 ТСЦ Бачка Топола – Рад

– 16:30 Партизан – Нови Пазар

– 18:30 Чукарицки – Војводина

Субота:

– 13:30 ФК Вождовац – Инђија

– 13:30 Мачва – Металац

– 13:30 Младост – Радник

The post У сусрет противнику – Раднички Ниш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment