Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели на +61. Вечити дерби води у финале

На старту овосезонског завршног турнира Купа Радивоја Кораћа кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су убедљив тријумф над крагујевачким СПД Радничким. И поред добро познате чињенице да су црвено-бели у Нови Сад отпутовали десетковани вирусом COVID-19 пулени тренера Дејана Радоњића остварили су други најубедљивији тријумф у историји нашег клуба када је национално куп такмичење у питању.

Црвена звезда мтс : СПД Раднички д.о.о. Крагујевац 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9)

Изабраници Дејана Радоњића су од почетка наметнули свој ритам. Чврста одбрана била је нерешива енигма за мотивисани Раднички из Крагујевца. Црвено-бели су дозволили ривалу, којег на терену предводи бивши првотимац Звезде Рашко Катић, само 13 поена за 14 минута. Серија коју су поентерски предводили капитен Бранко Лазић, Јагодић-Куриџа, Дејан Давидовац… донела је Црвеној звезди чак 25 поена предности након само 14 минута игре – 38:13.

Врло брзо су стигли и први сениорски поени, из првог шута, Милутина Вујичића који је погодио тројку за 41:16. Цела клупа Црвене звезде знала је здушно да то прослави у, нажалост, празној хали у Новом Саду.

Ритам утакмице је очекивано мало опао, али предност црвено-белих се није доводила у питање. На полувремену су изабраници тренера Радоњића имали залиху од 24 поена – 49:25.

Остатак меча за Црвену звезду је био рутина, али је приступ мечу био онакав какав доликује. Са много енергије коју је одржавао Дејан Радоњић честим ротацијама, црвено-бели су повећавали предности и чували снагу за нове изазове.

У фантастичној паритији црвено-белих који су били посебно шутерски расположени није изостала ни ’’стотка’’. Поставио је на семафор Бориша Симанић који је погодио тројку на мало мање од два минута пре краја за 100:47.

Полуфинале Купа Радивој Кораћ у ком ће се састати Црвена звезда мтс и Партизан Нис на програму је у суботу у 21 час.

Црвена звезда мтс: О’Брајант 11 (7ск), Вујичић 3, Лојд 11 (4ск, 4ас), Ускоковић 5 (6ас), Давидовац 8, Лазић 17, Раданов 6, Добрић 16, Симоновић 7 (4ул)

Алекса Ускоковић:

– „Дали смо све од себе и одиграли добру утакмицу. Схватили смо утакмицу најозбиљније могуће и то показали на терену Приступ је био на потребном нивоу и окрећемо се полуфиналу”

Дејан Радоњић:

– „Однос према игри је био добар што је за нас значајно у овом тренутку. Био је однос добар и свих ових дана упркос проблемима који су нас задесили и све време у томе размишљамо. Радосни смо што смо у прилици да играмо јер смо јуче поново чекали резултате тестова и да је исход истих био другачији питање је шта би се онда догодило. У свом том периоду иза нас смо се трудили да што спремнији дођемо на Куп иако смо били сваки дан додатно оптерећени корона вирусом и изостанцима играча. Квалитет Радничког у односу на нас нам је у крајној линији омогућио да одиграмо растерећеније па је и у резултатском смислу све изгледало добро. Међутим, свесни смо тренутка у ком се налазимо и желимо да што спремнији уђемо у следећи меч. Даћемо свој максимум у полуфиналу где нас чека Партизан, против екипе тог квалитета, а за шта ће то бити довољно, видећемо’, истакао је Радоњић који је потом упитан о амбицијама на Купу и да ли се оне разликују у односу на неке претходне сезоне:

’’Не бих посматрао ствари на тај начин. Ситуација у којој се налазимо довела нас је до тога да су нам другачија размишљања него што би то био случај да немамо ове проблеме. Сва наша размишљања су усмерена на то да нам играчи што пре оздраве и да се врате на терен“

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC феб 12, 2021 at 11:50

MOMCI SUTRA SAMO POKAZITE ONIMA STO TREBA GDE IM JE MESTO,IAKO NAM NEDOSTAJE 5 IGRACA SA OVAKVIM PRISTUPOM MOZEMO SIGURNO DO POBEDE,ONI SU JEDVA POBEDILI BORAC KOJI JE IGRAO BEZ DVA GLAVNA IGRACA,SAMO JAKO SUTRA DA VISE NEDAJU KOMENTARE KAKO SU DOSLI PO TROFEJ,I ZA ONOG MUTAVOG KRIMINALCA OSTOJU STA BI ONO JUCE U KUPU U MLADOSTI IGRA POLA PARTIZANOVIH IGRACA KOJI SU NA POZAJMICI U MLADOSTI IZ PARTIZANA,TAKO KRIMINALAC DA CUTIS IGRACE I NASU LIGU TO NIJE ISTO KAO ZVEZDA FMP TO JE JOS VECA NEREGULARNOST ZATO DA CUTIS,JOS DOVELI ONOG NAVODNO ZAKLETOG ZVEZDASA ZA TRENERA JAKOVLJEVICA,ZNAS KAD CES BITI TRENER U ZVEZDI U NEKOM DRUGOM SVETU I ZIVOTU

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 11, 2021 at 23:46

USKOKOVIĆ I RADANOV POKAZALI SAV RASKOŠAN TALENAT PROTIV RAŠKA KOJI SADA NAPUNIO 79G..MALO MLADJI OD TOZE

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 11, 2021 at 23:45

IZAŠLI SMO IZ KRIZE…..DO SUTRA UVEČE

Reply

Leave a Comment