Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава утакмице: Црвена звезда – Хелиос

Најава
Најава

После врло тешке и напорне утакмице у Загребу против Цедевите, кошаркаши Црвене звезде сутра играју после скоро два месеца код куће. У оквиру 20. кола АБА лиге у госте нам долази, један од четири представника Словеније у регионалном такмичењу, екипа Хелиоса из Домжала.

Хелиос је екипа из доњег дела табеле, а у првом делу сезоне успели су да искористе наше лоше игре и победе нас резултатом 88:79. Ипак, тадашња ситуација није ни близу овоме што се сада дешава. Наша екипа је евидентно подигла ниво игре, доласком Томаса добили смо нове могућности у дефанзиви, док је офанзива почела да функционише доста боље. Разноврсност у игри је јасно видљива, а занимљиво је да после Хелиоса губимо најмање лопти у лиги.
Тимска статистика Хелиоса и није на неком завидном нивоу. По утакмици праве у просеку 24 фаула и по томе су пети у лиги, краду тек по 5 лопти по утакмици, сваку утакмицу упишу по једну блокаду, а по асистенцијама су тек дванаести у лиги. Убедљиво су последњи по броју скокова у лиги, а статистика при шутевима није ништа нарочито добра. За три поена шутирају тек нешто преко 30%, а за 2 преко 50%. Бацања не изводе толико лоше, око 75%. Тимска статистика и индекс успешности можда и најбоље осликава квалитет екипе, предпоследњи су.
Што се тиче играчког кадра, може се рећи да је у складу са статистиком. Главну улогу у организовању игре има студент Сан Дијего универзитета, Ди џеј Геј. Он игра прву сезону у Европи и може се рећи да игра сасвим солидно. Просечно бележи по 13,7 поена по утакмици, а рекорд сезоне је имао у 18. колу против Олимпије када је постигао 28 поена. Брз је, продоран, али ако удје у проблем са личним грешкама, нема праву замену па често проводи и по 40 минута на паркету.
У спољној линији издваја се Клемен Препелич. Ове сезоне 20- годишњи Словенац бележи просечно 14 поена по утакмици и игра најбољу кошарку у каријери. Има велику слободу у игри и просечно по утакмици шутне 6 тројки, а погоди тек сваку пету. Ту је још и Санди Чебулар, момак из Цеља који игра прву сезону у Хелиосу. Једно време играо је и у Шпанији, класичан је шутер, али не би требало да нам направи веће проблеме. Његове бројке не говоре много, а партију сезоне је пружио против Партизана када је убацио 15 поена. Линију комплетирају искусни Вјеко Петрович и млади Босанац Дејан Јефтић.
Што се тиче високих играча, извдаја се искусни Хрват Драго Пашалић. Од њега дефинитивно прети највећа опасности, играо је дуго у иностранству ( ПАОК, Улкерспор, Билбао, Обрадоиро), има искуства играња јаких утакмица и може да игра и на позицији крилног центра и центра. Има меку руку, често се извлачи на шут и са Гејом игра „пицк анд поп“ . Ту је и млади Јуре Беседич, који нема неку добру статистику, играо врло променљиво и рекорд сезоне му је 9 поена. Епизодиста је и Сарајлија Миљан Марковић, који ретко добија шансу, као и Урбан Горјанац. Заправо, једина помоћ Пашалићу је његов сународник Дражен Бубнић. Овај 26 – годишњак има веома добру минутажу ове сезоне, а може се рећи и да је добро користи. Ове сезоне просечно бележи око 10 поена, а најбољу партију имао је против нас у првом делу сезоне, када је дао 21 поен.
Вреди поменути да ову младу екипу, предводи искусни Змаго Сагадин, бивши тренер Звезде.
На крају, треба закључити да је Хелиос веома скромна екипа и да наши момци, ако буду на нивоу, не би требали да имају проблема. Иако су направили неколико изненадјења, не би требали да их схватамо као јаку екипу, већ то треба да нам буде опрез да пружимо максимум и онда неће бити ни најмањих проблема.
Утакмица се игра сутра од 17 часова у дворани „Пионир“, а карте се пуштају у продају на дан утакмице, па све до почетка меча по ценама од 200 динара за трибине и 300 за партер. Они који купе 2 карте, на поклон добијају и календар клуба за 2012. годину.
За све који нису у могућности да додју, ТВ пренос је на телевизијама Б92 и Арена спорт 1.

Повезане вести

12 comments

Danilo- Zvezdaš феб 11, 2012 at 21:02

Idemo naravno svi u hram košarke da podržimo našu Zvezdu! „Bog je stvorio čoveka a Zvezda košarku“.
Zvezda je za koplje ispred Heliosa, tamo su nas dobili kada smo igrali bez Morisona i bili smo u lošoj formi, ekipa se formirala… Ubeđen sam, da će momci dati sve od sebe ne samo za pobedu, nego da navijači uživaju u atraktivnim potezima, i da se dobro pripremimo za kup Koraća.

Reply
DSDS феб 11, 2012 at 20:15

Мени ова наша кошаркашка екипа дође као одмор од фудбалске..
Имамо веома добре кошаркаше, боре се за Звезду, види се напредак у игри .. Имамо најбољег кошаркашког стручњака ког други могу само да пожеле..
Имамо омладински погон који веже уговором све младе играче , па ако не желе код нас , морају да „перу“ папире годину дана у клубовима бетон лиге.. Доказ да се наше снаге плаше , су зли коментари на порталима
и судијска отимања..
Ривали су се поправили , али мислим да имамо велике шансе да освојимо српска такмичења !

Reply
Hans феб 11, 2012 at 20:13

Imam jedno pitanje nevezano za ovu temu. U koliko sati pocinje prodaja karata za KRK i hoce li biti organizovanog navijanja? Kao i gde ce biti okupljanje navijaca ukoliko bude nesto organizovano? Hvala unapred! A sto se tice sutrasnje utakmice mislim da cemo zgaziti Helios, uz kakvu-takvu podrsku moraju da padnu.

Reply
Luka феб 11, 2012 at 21:14

Počinju u ponedeljak u 12h

Reply
Srbbb феб 11, 2012 at 18:38

Палац горе за све оне који су се испалили и отишли у Пионир данас, мислећи дa je календар на сајту тачан !

Reply
kalu феб 11, 2012 at 19:02

Mislim da si jedini koji je otisao…pa zar prvo nisi otisao na sajt aba lige tamo ti je sve tacno.Sutra dodji od 17 casova pocinje utakmica,lokacija PIONIR 😀

Reply
Srbbb феб 11, 2012 at 19:09

Нисам , видео сам још неке ликове како безнадежно вршљају око хале 😀 !
На порталима на којим сам гледао , писало је СУБОТА , 17 .. На календару званичног сајта СУБОТА 11.2.
Смрзо сам се, дуго није било буса , али шта сам урадио ако сутра не бих отишао на меч..
Идем па макар било -50 C

Reply
Djoksonidis феб 11, 2012 at 18:28

Kvalitetniji smo od Slovenaca. Da izmorimo pleja geja i limitiramo Prepelica na 20 poena i to je to. Uzdam se u Tomasa i Andrejka.Dobijamo SVE tekme do kraja u Pioniru.
Zvezda oOoOoOo!

Reply
Vanja феб 11, 2012 at 17:44

V koji ste u mogucnosti da odete u pionir pozdravite velikim aplauzom Sagadina, ostavio je trag u nasem klubu, uzeli smo kup sa njim i uvjek je u superlativu govorio o vremenu provedenom u C. zvezdi. Govorio je da je bilo nemoguce uzeti titulu pa i da kupimo tim Lejkersa jer su komsije sve krale…

Reply
DS 1989 феб 11, 2012 at 17:43

Ajmo Nedovicu, pojedi Di Dzej Geja! Sve sto sad, hocemo je…… DS

Reply
Nemanja Muslin феб 11, 2012 at 15:50

Ajmo Kari !

Reply
bazinga феб 11, 2012 at 17:43

samo da nas GEJ ne s.. i sve je ok 😀

Reply

Leave a Comment