Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Матијашевић: „Играчи из ЕУ више неће бити странци“

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је на почетку припрема за наставак сезоне да ће се клуб залагати за повећање броја странаца у српском фудбалу. Према актуелним пропозицијама максимално је дозвољено да у протоколу буду четворица фудбалера која не поседују српски пасош, Звезда је желела да то буде повећано макар на пет, а први пут о томе став је дао и неко из Фудбалског савеза Србије.

Спортски директор Владимир Матијашевић није потврдио да ће се број дозвољених странаца повећати на пет, него да ће доћи до модификације правила. У будуће би то требало да значи да играчи који су са поднебља Европске уније нису странци.

– „Моје мишљење је да су четворица играча са иностраним пасошем сасвим довољна када је реч о клубовима Супер лиге. Црвена звезда је са тим бројем правила значајне резултате у Европи. Међутим, ми смо потписали уговор о придруживању Европској унији. Што значи да ћемо морати да променимо правило. Играчи са тог поднебља неће бити странци“ – , рекао је Матијашевић за „Аренуспорт“.

Када би требало да буде уведено ново правило?

– „Врло брзо…“ -, рекао је спортски директор ФСС.

Самим тим Ел Фарду Бен, Дијего Фалћинели и за сада последње појачање ове зиме Аксел Бакајоко неће се сматрати странцима у оквиру домаћег шампионата.

Повезане вести

Leave a Comment