Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Николић испред свих

Млади везиста нашег клуба Вељко Николић је фудбалер који се чак 28 пута нашао на терену током јесење полусезоне, у том сегменту је изједначен са Миланом Гајићем, али је сакупио 162 минута више.

Николић је дакле 28 пута маневрисао средином терена Црвене звезде. Скупио је 2049 минута и није играо једино квалификационе дуеле са Европом и Омонијом, као и меч са Радником у Сурдулици, што се тиче домаћег првенства. Успео је да три пута погоди мрежу ривала и исто толико асистира. Ипак, још један фудбалер се на толико мечева нашао на терену, премда је временски то било краће – Милан Гајић је 1887 минута покривао десну аут-линију.

Тврдње које долазе из редова Црвене звезде о форсирању младих играча нису случајне и неосноване, о чему говоре и статистички параметри. Осим што је Црвена звезда током јесени имала седам „бонус“ играча у саставу, и што постоје индиције да ће тај број на пролеће бити још већи – наши млади фудбалери су заиста играли и имали велику минутажу.

Интересантно је да је Вељко Николић по броју одиграних утакмица иза себе оставио оставио и голмана Милана Борјана, који се на 27 мечевима нашао као чувар мреже нашег тима. Додуше, Борјан је на свим својим утакмицама имао пуну минутажу (2460), тако да је у том сегменту испред Николића и свих у Црвеној звезди. Такође, 27 пута се на терену нашао и Милош Дегенек са 2201 скупљеним минутом, а меч мање има, још један млади играч – Његош Петровић (1436), као и Радован Панков (1863).

The post Николић испред свих appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE јан 3, 2021 at 17:40

koja tuga od grača..kao davidovac u basketu..dva propaliteta..seljački igrači

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 4, 2021 at 23:38

KOMEDIJA TRAGIKA , NAJGORI IGRAČ U ISTORIJI FUDBALA .

Reply

Leave a Comment