Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновијеРегионална лига

Паклени јануар

Успешно су кошаркаши Црвене звезде мтс започели Нову 2021. годину. На паркету дворане „Александар Николић“ пулени тренера Дејана Радоњића савладали су екипу Задра резултатом 81:66 у оквиру 13. кола регионалне АБА ј.т.д. лиге. Међутим, оно што треба нагласити јесте чињенца да црвено-беле до краја јануара очекује прави пакао. Почевши од Божића 7. јануара наши кошаркаши ће за 22 дана одиграти укупно девет мечева од којих ће чак шест бити у оквиру најелитнијег европског кошаркашког такмичења. Отежавајућа околност је чињеница да ће више мечева бити одиграно на гостујућим паркетима, а екипи следе путовања у Шпанију, Црну Гору и Турску.

Као што је већ речено серија тешких мечева започиње на Божић 7. јануара када ће у београдском храму кошарке гостовати истанбулски Фенербахче предвођен некадашњим ведетама нашег клуба Лоренцом Брауном и Марком Гудурићем, а којег са клупе предводи селектор српског националног тима Игор Кокошков. Две екипе су се састале на отварању овосезонске Евролиге 2. октобра, а истанбулска екипа је у „УЛКЕР Арени“ славила резултатом 77:63.

Два дана касније на програму је меч регионалног такмичења у којем ће црвено-бели дочекати екипу загребачке Цибоне, а након сусрета у којем победа ни у ком случају не би смела да дође у питање, следи путовање у Шпанију где ће се 13. и 15. јануара одиграти дупли програм, а противници су екипе мадридског Реала и Валенсије. У првоме делу такмичења Звезда је остварила половичан учинак против наведена два тима. Прво су 13. новембра поражени од Реал Мадрида резултатом 67:73, да би недавно славили у дуелу против Валенсије 76:73.

Одмор од дуела са шпанскким екипама пулени тренера Дејана Радоњића имаће 18. јануара када ће у београду угостити чачански Борац, а четири дана касније, 22. јануара у дворану „Александар Николић“ стиже Барселона која је у првом овосезонском одмеравању снага у „Блауграни“ лавила резултатом 76:65.

Два дана након искушења против каталонске екипе следи можда и најзначајнији регионални дуел када је у питању борба за позицију број један пред плеј-оф АБА лиге. Црвена звезда у дворани Спортског центра „Тополица“ у Бару гостује екипи Морнара која тренутно има исти скор као и наша екипа и са пуним правом претендује на пласман у разигравање за шампионски прстен.

Право из Бара црвено-бели путују на још велико евролигашко искушење. Већ 26. јануара очекује их дуел у Истанбулу са најбољом прошлосезонском екипом елитног такмичења, екипом Анадолу Ефеса. Сигурно је свим Звездашима и даље у сећању 26. новембар када је десеткована екипа турског тима славила у Београду резултатом 75:64.

Крај јануарске голготе планиран је за 29. јануар када ће у Београду гостовати француски ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан, екипа коју су црвено-бели савладали у Лиону 11. новембра са више него убедљивих 89:68.

Тренер Дејан Радоњић има пуне руке посла на стабилизацији како екипе, тако и резултата. Сигурно му овако згуснут распоред не иде у прилог, али оно што све може да радује је чињеница да се очекује да ће већ у мечу против Фенербахчеа на терен да се врати Џордан Лојд, а и последње појачање центар Лендри Нноко дебитовао је у црвено-белом дресу у дуелу против Задра и свакако сви од њега очекују да донесе преко потребну чврстину у рекету и то у оба правца игре.

Повезане вести

Leave a Comment