Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Јубилеј Марка Симоновића – 300. утакмица у црвено-белом дресу

У 7. колу регионалне АБА лиге кошаркаши Црвене звезде дочекали су у дворани „Александар Николић“ екипу Сплита. Сусрети ове две екипе и у некадашњој Југославији често су одлучивали о трофејима, а овога пута овај сусрет остаће упамћен по једном јубилеју. Наиме, кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић управо на овом сусрету одиграо је свој јубиларни 300. меч у црвено-белом дресу.

Тридесетчетворогодишњи Марко Симоновић који игра своју пету сезону у дресу нашег клуба за црвено-беле је дебитовао у сезони 2012/13 и интересантно је напоменути да је дебитантски наступ забележио управо против Сплита на „Грипама“ у мечу у којем су „жути“ славили резултатом 87:81. Од тог сусрета Симоновић је овојио прегршт трофеја у црвено-белом дресу и постао 13 кошаркаш у историји нашег клуба са 300 и више наступа. Испред њега су тренутно неприкосновени Бранко Лазић, затим Слободан Николић, Предраг Богосављев, Вук Радивојевић, Драгиша Вучинић, Драган Капичић, Слободан Јанковић, Игор Ракочевић, Александар Трифуновић, Милко Бјелица, Небојша Илић и Зоран Славнић.

Марко Симоновић је током своје играчке каријере наступао за београдске Лавове 063, нишки Ергоном, белгијски Остенде, Хемофарм из Вршца, подгоричку Будућност, берлинску Албу, француски Ортез, Зенит из Сант Петербурга, љубљанску Цедевита Олимпију и шпанску Уникаху.

У националној селекцији Симоновић је стигао до сребрне медаље на Светском купу у Шпанији 2014. године, а сребро је освојио и на Олимпијским играма 2016. године у бразилском Рију. Уз то има и злато и сребро на Универзијадама 2007. у Бангкоку и 2009. у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment