Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Металопластика однела бодове из Београда

У оквиру 7. кола групе „Б“ АРКУС лиге у београдским „Шумицама“ одигран је највећи дерби српског рукомета. Црвена звезда је дочекала шабачку Металопластику и након велике борбе Шапчани су овога пута однели бодове.

Црвена звезда : Металопластика 19:24 (9:13)

Жикица Милосављевић је могао да рачуна само на 11 играча, уз два голмана, без помоћи великог броја играча. У таквом односу снага до изражаја је дошао већи ростер гостију.

Добро су црвено-бели ушли у меч, имали почетну предност, добро је функционисала веза одбрана-напад, Чоловић је забалежио четири одбране, што је резултовало са два гола разлике (6:4). Али је од 15.минута све то пало у воду, када је уследила серија гостију која им је донела и преокрет, (6:8). Звезда је имала доста проблема у организацији напада, пуних седам минута није успела да постигне гол, а другом мини серијом Металопластика је на полувреме отишла са четири гола разлике на свом конту, (9:13).

Шапчани су преломили сусрет већ на почетку другог полувремена, када Звезда није успела да у првих 11 минута постигне гол, укупно 14, када је Ђуровић прекинуо пост у 41.минуту. Врло брзо су гости контанападима дошли до великих осам голова предности (12:20), максимална предност, коју су црвено-бели серијом 4:0 успели да смање у самом финишу. Коначан резултат је поставио Војислав Брајовић, бивши рукометаши Црвене звезде, у последњем минуту за 19:24.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Мирко Ђуровић са 6 голова, по 3 су постигли Виктор Матичић и Марко Лазић.

Црвену звезду очекује заостали дуел 5.кола са Обилићем у среду, битан меч који би донео потврду 4.места пред почетак другог круга групе Б Аркус лиге.

Дворана: „Шумице“. Без гледалаца
Судије: Марко Боричић и Дејан Марков (Београд)
Искључења: Црвена звезда 6, Металопластика 8 минута
Седмерци: Црвена звезда 1(1), Металопластика 1(0).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 6, Лазић 3, Јовић 1, Мајес 1, Рајичевић, Поповић, Матичић 3(1), Благојевић, Брети, Вјештица 1, Богојевић 2, Рогач 2. Тренер: Жикица Милосављевић.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Воркапић 10, Јевтић, Ковачевић, Писарић 2, Срдановић 4, Лисица 2, Трифуновић, Бомаштар, Антонијевић, Иванић, Радисављевић, Бабић 4, Тодоровић, Брајовић 1. Тренер: Славиша Стојиновић.

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment