Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Обрадовић и Симоновић пред гостовање у Загребу

Након пораза у Истанбулу кошаркаши Црвене звезде у Загребу почињу нову сезону у АБА лиги. Сви играчи, осим Емануела Терија који још увек није у такмичарском погону, су негативни на коронавирус па тренер Саша Обрадовић нема кадровских проблема за меч са Цибоном.

– „Чека нас изузетно важна утакмица, сагорели смо у Истанбулу, делом и због очекивања, можда и јер је то била прва права утакмица након толике паузе. Управо ту тражимо додатни мотив, да променимо “климу” одиграмо боље и почнемо на прави начин ово такмичење. Видимо да су у АБА лиги изненађења могућа, свако свакога може да добије, а регионално такмичење је из више разлога први приоритет за Црвену звезду. У овој лиги ћемо морати да дајемо 100 посто својих могућности уз респект према сваком противнику и свакој утакмици“, рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Један од најискуснијих, Марко Симоновић, најавио је максималан опрез и респект против екипе Цибоне.

– „Очекује нас млада и врло мотивисана екипа жељна доказивања. Са те стране морамо бити максимално опрезни и респектовати екипу Цибоне, посебно у светлу изненађења на старту првенства. Кошарка се није играла 7 месеци, и биће нам потребно време да се уиграмо и ухватимо такмичарски ритам, посебно након ове паузе која је за наше околности била предугачка. Уз све то, нисмо се ни распаковали, а крећемо на нови пут, нешто што ће такође бити чест случај ове сезоне. Када на све то додамо и пандемију короне, јасно је да ће свако гостовање бити тешко и неугодно из више углова. Без обзира на све, наш циљ је да кренемо победом у Загребу“, изјавио је Симоновић.

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 окт 4, 2020 at 18:54

IDEMO CRVENO BELI , ZA KLASU SMO JAČI OD SVIH ,GAZI REDOM SVE .

Reply

Leave a Comment