Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

163. вечити дерби играће се пред навијачима?

Ситуација са епидемијом вируса COVID-19 у Србији је поприлично стабилна у последњих неколико недеља, и одређене мере су укинуте или су ослабљене. Оно што занима љубитеље фудбала јесте да ли ће се и када публика моћи да врати на стадионе.

Миљко Ристић, председник Медицинске комисије ФСС-а, најавио је у интервјуу за „Ало“ да би убрзо могла публика да се врати на српске стадионе с обзиром да је број заражених коронавирусом у паду.

– „Верујем да је питање дана када ће ФСС дозволити навијачима присуство на утакмицама. Наравно, биће одређени број људи на стадиону и мораће да се поштују здравствене мере и прописти. Ако узмемо у обзир чињеницу да је Србија по броју заражених на задовољавајућем нивоу, онда таква одлука има резона“ – рекао је Ристић и додао:

– „Кризни штаб се засад не оглашава, али сматрам да је дошло време да се навијачи врате тамо где им је место. То је реалност, наравно уз обавезу поштовања препорука надлежних. Осим на стадионима Црвене звезде и Партизана, у нашој Суперлиги нема пуно навијача, стога нема опасности за ширење пандемије, плус што се игра на отвореном.“

Према садашњем распореду, преостало је да се одигра још једном коло Супер лиге Србије и потом следи репрезентативна пауза која ће трајати 2 недеље, а после тога би одмах на програму требало да буде 163. Вечити дерби у Хумској.

Повезане вести

Leave a Comment