Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда је живот – Љубивоје Ршумовић

Емисија „Звезда је живот“на веома интересантан начин говори о познатим звездашима, њиховим љубавима према нашем клубу прожетим кроз остварење у другим професијама где су дотакли сам врх, а овога пута о љубави према црвено-белој боји говорио је велики српски песник, истински звездаш и писац стихова Зведине химне – Љубивоје Ршумовић.

„Све што смо желели, све што смо хтели, то су нам дали црвено-бели“ – чувени су стихови химне Црвене звезде коју је написао Љубивоје Ршумовић а коју је компоновао Сања Илић седамдесетих година прошлог века. Прво извођење на стадиону Црвене звезде пред 80 хиљада људи било је испраћено незапамћеним аплаузом и овацијама.

Црвена звезда је колонија целе породице Ршумовић. Љубовије је од малих ногу почео да прати црвено-беле, а као дечак заволео је прву Звездину звезду Рајка Митића. Од олимпијаде у Хелсинкију када је чувена генерације фудбалске репрезентације Југославије играла на том такмичењу, а Ршумовићу се највише допао управо Рајко Митић. И тако је почела љубав према Црвеној звезди.

Број “1” на чланској карти Љубовије Ршумовић заслужио је по много чему, а пре свега због поштовања вечитог ривала. Љубивоје је кроз свој живот ширио љубав према црвено-белој боји, али никада није “мрзео” друге људе који навијају за супротни табор. Такође, Љубовије је дуго био члан разних секција нашег спортског друштва.

После Рајка Митића, ређале су се генерације играча које је Љубовоје волео, а који су на феноменалан начин у Црвеној звезди писали странице златне историје.

Сећам се периода када је Шекуларац играо за Звезду. То је била бајка. Неколико пута су у прошлости организовани турнири познатих личности против фудбалера. Тада сам играо против Шекија, Кулета Аћимовића, што је за мене била велика част – рекао је Ршумовић.

О осталим анегдотама, као и са ким се и данас познати песник за децу дружи, погледајте у емисији на Јутјуб каналу ФК Црвена звезда.

The post Звезда је живот – Љубивоје Ршумовић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment