Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Стартују пионири

Дечаци рођени 2006. и 2007. године ће ове сезоне наступати у пионирској лиги, старији као Црвена звезда, а млађи као Графичар.

Претходне године, обе селекције су биле сједињене, а предводио их је Милорад Вилотић. Ипак, ове сезоне је дошло до промене, па је Вилотићу у руке припала генерација дечака рођених 2007. године, док ће Бојан Маћешић, његов прошлогодишњи помоћник предводити годину дана старије фудбалере.

Дечаци рођени 2006. године предвођени талентима попут Ђорђевића, Младеновића, Рамаданија и других бисера ће наступати као Црвена звезда. Упркос томе што су требали да стартују сезону за викенд, због репрезентативних обавеза, утакмица је одложена, али Бојан Маћешић уверава да је екипа и више него спремна за све изазове који следе.

Циљ нам је да радимо на индивидуалном и техничком развоју дечака. Немамо резултатски императив, већ је задатак да играмо леп и модеран фудбал, као и да играчи свакодневно напредују. Захвалио бих се овом приликом и управи на указаном поверењу, што сам добио шансу да водим изузетно талентовану генерацију. Имам осмогодишње искуство, а претходне сезоне сам се привикао на захтеве Црвене звезде – почиње Маћешић.

Током лета је извршена допунска селекција међу дечацима рођеним 2006. године.

Имали смо свега десетак играча на почетку припрема, али смо урадили допунску селекцију и сад имамо око двадесет играча. Практично је то нови тим, у фази су формирања, и биће потребно време да све то буде како треба. У сваком случају, задовољан сам њима, веома су талентовани и то је оно што је најбитније – подвукао је млади стручњак.

Дечаци рођени 2007. године ће бити убедљиво најмлађи тим у лиги, наступаће као Графичар, али таленти попут Максимовића, Миладиновића, Тошића и других могу равноправно фудбалски да се носе са старијим дечацима.

Пробаћемо да у сваком мечу надиграмо противника. Имамо квалитет за то, веома смо талентовани, али због физичке инфериорности је питање колико ћемо то моћи да материјализујемо у смислу резултата. Ипак, сваку утакмицу ћемо покушати да победимо, али и да надиграмо противника – уверава Вилотић.

Идеја са тим да дечаци који су по узрасту млађи пионири играју одмах са старијима је та да што пре изађу из зоне комфора.

Хтели смо што пре да их видимо у мечевима са старијима. Они би сигурно у свом годишту доминирали, али тиме би се можда стварала лажна слика, овако су изашли из зоне комфора и мораће у свакој утакмици да дају свој максимум да би победили. Желимо да из дана у дан померамо њихове границе што више – закључио је Вилотић.

The post Иза југа Маракане – Стартују пионири appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment