Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Пет победа

У викенду за нама, таленти који стасавају у нашој Омладинској школи су на осам мечева забележили учинак од пет победа, уз реми и два пораза.

Омладинци су у Нишу наставили победничку серију и савладали домаћи Раднички резултатом 3:1, чиме су остварили максималан учинак од 15 бодова у првих пет кола. Немилосрдан према противничким голманима је поново био Матеја Бачанин који је данас постигао два гола и сада је на коти седам што се тиче постигнутих погодака што га чини првим стрелцем лиге. Победу је на феноменалан начин заокружио Марко Стојановић, луцидним лоб ударцем у надокнади времена. Фалило је више среће изабраницима Дејана Симића на гостовању у Крагујевцу, па је домаћи Раднички тријумфовао 2:0 над јуниорима нашег развојног тима Графичара.

1. Црвена звезда – 15 бодова, гол разлика 18:1

2. Војводина – 15 бодова, гол разлика 8:2

3. Напредак – 11 бодова, гол разлика 13:7

———–

12. Графичар – 6 бодова, гол разлика 7:9

Убедљиви су били и наши кадети у Нишу против екипе Радничког, али су питање победника решили у другом полувремену када су и постигли сва четири гола (4:0). Резервиста Давор Ракић је за четири минута постигао два поготка што је било довољно да се победа не доводи у питање. Ипак, потез утакмице је погодак Стефана Лековића са тридесет метара, док је коначан резултат поставио Алексеј Вукичевић када је био највиши у скоку после корнера. Настављају и кадети Графичара да бележе сјајне резултате и да показују на делу да се ради о једној од најквалитетнијих екипа у лиги и да квалитетом припадају врху. Они су савладали екипу Земуна на гостовању резултатом 2:1, а голове су постигли капитен Стефан Мелентијевић и Александар Кахвић, коме је ово већ десети погодак у шампионату, што га издваја на листи стрелаца.

1. Бродарац – 15 бодова, гол разлика 19:5

2. Чукарички – 13 бодова, гол разлика 15:1

3. Црвена звезда – 13 бодова, гол разлика 13:1

———–

8. Графичар – 9 бодова, гол разлика 18:5

Фудбалери нашег развојног тима Графичара су ремизирали против ИМТ-а у утакмици другог кола Прве лиге Србије. Резултат је био 2:2, а за тим Милије Жижића су погађали Стефан Цветковић и Димитрије Побулић. Занимљиво да је за ИМТ погодио Владимир Лучић, фудбалер Црвене звезде који је на позајмици у редовима “тракториста”.

Стартовала је и Лига млађих кадета, а ученици Срђана Бугарског су демонстрирали раскошан таленат на мечу против ФК 011. Резултат је био 5:1 за црвено-беле, а мрежу ривала су погађали Урош Петровић (два пута), Стефан Видаковић, Недељко Чоаџија и Давид Ђурић.

Такође, овог викенда је почела и Лига млађих пионира, а црвено-бели бисери су на отварању првенства остварили половичан учинак. Црвена звезда је савладала ФК 011 резултатом 3:0, два поготка су дело Василија Костова, а у стрелце се уписао и Димитрије Шарић. Међутим, фудбалери Графичара су поражени на гостовању од Телеоптика. Резултат је био 5:3 за ривала, а у тиму Милоша Ђорђевича су погађали Тодор Топаловић, Андреј Марић и Урош Милосављевић.

The post Звездини бисери – Пет победа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment