Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Звезда савладала ИМТ у првој припремној утакмици

У првој контролној утакмици коју су фудбалери Црвене звезде одиграли у оквиру припрема за нову сезону, остварена је победа у дуелу са екипом ИМТ-а.

Црвена звезда – ИМТ 2:0 (0:0)

Отварање меча обележио је високи пресинг екипе тренера Дејана Станковића, који су веома офанзивно изашли пред тим Зорана Рендулића, некадашњег фудбалера Црвене звезде, а сада тренера ИМТ-а.

Ипак, узвраћали су „трактористи“ контра нападима, али су били веома концентрисани дефанзивци на челу са голманом Васиљевићем, који је добро интервенисао у 5. минуту после покушаја Глишића. Колосалну прилику за Звезду имао је Крстовић, у 16. минуту шутирао је тик поред десне стативе Благојевића.

Претили су црвено-бели и у 27. минуту када је после центаршута Вукановића, лопту примио Крстовић и проиграо офанзивнијег Бабића – Илију, међутим, ударац фудбалера рођеног 2002. године бива изблокиран у последњем тренутку.

Управо је млади Бабић, заједно са Вукановићем, правио и највише проблема последњој линији ИМТ-а у првом полувремену, а мало је фалило да се Срђан Бабић, који је током прошле сезоне демонстрирао да је веома опасан после прекида упише у стрелце у 44. минуту, али се Благојевић помучио и успео да одбрани.

Није требало Катаиу да по уласку на терен подсети на све оно што уме и што је демонстрирао у првом наврату када је носио дрес Црвене звезде. Покушао је после неколико дриблинга да изненади голмана Благојевића ударцем искоса, али је чувар мреже ИМТ-а успео да интервенише.

Звезда је до предности дошла у 51. минуту после феноменалне акције у којој су учествовали Иванић и Катаи. Прво је Иванић повукао контру, потом је проиграо Катаиа који је несебично вратио лопту везисти из Бачког Јарка, а он рутински матирао Благојевића – 1:0.

Покушао је и Радуловић пет минута касније да удвостручи предност ударцем са дистанце, док је са друге стране највише претио Лучић, момак од кога је готово сваки опасан напад ИМТ-а полазио.

Мало је среће недостајало Гајићу у 63. минуту да постигне погодак после центаршута Родића, а веома активан у игри био је и Секу Саного који је готово сваку лопту на средини терена успео да освоји.

Други погодак дело је Андрије Радуловића. Талентовани везиста је у 85. минуту „промешао“ одбрану ривала, и искоса са ивице казненог простора погодио даљи угао гола ИМТ-а – 2:0, те још једном демонстрирао раскошан потенцијал који поседује. Вулићев ударац у надокнади времена било је последње што је виђено на данашњем мечу.

Стадион: ФК Железничар Лајковац
Судија: Марко Ивковић
Стрелци: 1:0-Иванић 51`, 2:0-Радуловић 85`
Црвена звезда: Васиљевић, Митровић, Дегенек, С. Бабић, Хајдин, Матић, И. Бабић, Гарсија, Вукановић, Симић, Крстовић. У другом полувремену: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Саного, Вулић, Иванић, Радуловић, Катаи, Томане.

Повезане вести

1 comment

окнарб јул 16, 2020 at 21:25

ЂУРИЧИЋ ИГРА У ВРХУНСКОЈ ФОРМИ И ПЛАТИО БИ ИТАЛИЈАНИМА КОЛИКО ТРАЖЕ.ДУГО СЕ ТРАЖИО,НИЈЕ ЗАБОРАВИО ИГРАТИ ФУДБАЛ,НЕ ЗНАМ ДО КАДА ЋЕ МО ЧЕКАТИ ИВАНИЋА,ПОКУШАО БИ И СА КРУНИЋЕМ ,СТРЕКАО ИСКУСТВО ИГРАЊА У ИТАЛИЈИ.НЕ МОГУ НАРАВНО СВИ ИГРАТИ ,АЛИ МОРАМО САДА ИМАТИ И ЈАКУ КЛУПУ.У ОДБРАНИ БИ ПОКУШАО СЕДЛАРА ИЛИ НАСТИЋА.ТРЕБА ЈУ НАМ 4,5 ПРАВА ПОЈАЧАЊА ,А НЕ САМО ДА СМО НЕКОГ ДОВЕЛИ.РИЗИКОВАТИ С ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИМА НЕ ПИЈЕ ВОДЕ

Reply

Leave a Comment