Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – ТСЦ

Црвена звезда одиграће утакмицу претпоследњег кола Суперлиге Србије у недељу од 16 сати и 30 минута против екипе ТСЦ-а у Сенти.

Екипу Дејана Станковића очекују још само две утакмице на суперлигашкој сцени. Прва од те две је против екипе која је хит сезоне 2019/20 – ТСЦ. Против Бачкотополчана у нашем тиму због повреда изостаће Милан Родић, Немања Милуновић, Душан Јованчић и Ричмонд Боаћи. Такође, меч ће пропустити и Ел Фарду Бен којем је преминуо отац, а Дејан Станковић му је дао дозволу да изостане.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе ТСЦ-а до сада смо одиграли само два дуела. Један у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је чета Владана Милојевића победила тадашњег члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу постигли су Вељко Симић два пута, Никола Стојиљковић и Дејан Јовељић.

Други пут састали смо се ове сезоне са екипом из Бачке Тополе у оквиру 14. кола када је наш тим такође славио на Маракани резултатом 3:1. Стрелци на том мечу били су Вељко Симић, Марко Гобељић и Антонио Томане.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ТСЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против Радника можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића освојили су шампионску титулу. Овог пролећа су пред нашим играчима “падали” Чукарички, Војводина, Мачва, Напредак, Радник, али ни Инђија ни Партизан нису нашли кључ за победу против црвено-беле екипе. Наш тим је освојио 21 бод у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 75 освојених бодова. Фудбалери ТСЦ-а су прави хит ове сезоне. Обезбедили су Европу у првој суперлигашкој сезони и налазе се на 4. месту са 56 освојених бодова. У претходних пет утакмица забележили су свих пет победа.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Очекивања пред сусрет 29. кола Суперлиге Србије у ком ће Црвена звезда гостовати ТСЦ-у у недељу од 16 часова и 30 минута изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Мотивисани смо да завршимо сезону на прави начин. Када носиш дрес Црвене звезде, нико те не пита имаш ли мотив или не – мораш да га имаш. Ако ти то зафали, онда си погрешио пут. Свака следећа утакмица је нови изазов за сваког од нас. Доказујеш се из дана у дан. Није битно што је првенство готово, у овим мечевима можемо да добијемо одговоре на многа питања. Боље да сад видимо неке ствари, него да нам се „подвуку“. Свака утакмица је битна за нас – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Што се играчког кадра нашег сутрашњег противника тиче, јасно је да су стубови екипе нападачи Ненад Лукић и Владимир Силађи, фудбалери који су од укупно 56 голова тима из Бачке Тополе заслужни за чак 42, рачунајући укупно поготке и асистенције које су остварили. На голу је поуздани чувар мреже Ненад Филиповћ, а стубови одбране су Небојша Скопљак и Горан Антонић. „Кључеви“ везног реда су код прекаљеног Јанка Тумбасевића, а опасност прети и од Ђура Зеца, такође искусног суперлигашког везисте, а ту је и Звездино дете Борко Дуроњић који чешће делује по десном боку.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу у Сенти биће Ненад Минаковић, а помагаће му Светозар Живин и Милан Шутуловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 12. јун:

Рад – Вождовац 0:2;
Пролетер – Јавор 2:2.

Субота, 13. јун:

Мачва – Спартак од 16 часова;
Напредак – Младост од 18 часова;
Радник – Раднички Ниш од 20 часова.

Недеља, 14. јун:

Инђија – Војводина од 14 часова;
Партизан – Чукарички од 19 часова.

The post У сусрет противнику – ТСЦ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment