Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда убојита из прекида

О томе колико се пажње посвећује тактичким детаљима на тренинзима Дејана Станковића, говори податак да је Црвена звезда у пролећном делу сезоне постигла чак седам погодака из прекида.

Фудбалер који је највише “профитирао” због напретка црвено-белих у овом сегменту игре је Срђан Бабић, који је преко ноћи – од штопера постао голгетер, па се чак три пута уписао у стрелце. Серија је кренула још пре пандемије корона вируса и заустављања “бубамаре”.

У мечу који је Црвена звезда решила већ у првом полувремену, против Мачве, сусрет је отворио Ел Фарду Бен феноменалним поготком из слободног ударца у 19. минуту, а онда је у 37. минуту центрирао после прекршаја и пронашао Срђана Бабића који је матирао Живковића. Коначан резултат је био 3:0 за Црвену звезду, а идентично је било и против Напретка, када су поново изабраници Дејана Станковића са три поготка испратили госте у Крушевац. Мрежу “чарапана” начео је Антонио Томане у 22. минуту када је Гаврић центрирао из угла, а Павков главом подигао лопту за спретног Португалца који налази немоћног Кордића у раскораку и постиже гол.

Ни два месеца паузе нису натерале изабранике Дејана Станковића да забораве како се постижу голови из прекида. У мечу против Рада када је печатирана шампионска титула која је заслужено освојена од стране нашег клуба – штопери су имали своје нападаче улоге. Прво је Срђан Бабић погодио после акције из удбженика када је Бен извео слободни ударац кратко до Мирка Иванића, а овај одмах пронашао високог дефанзивца ком није било тешко да пошаље лопту у мрежу. Бен се нашао у улози асистента у наставку игре и из корнера упослио Дегенека који је главом матирао Марковића, а меч је завршен резултатом 5:0 за наш тим.

Ако је било неке симболике у мечевима против Мачве и Напретка у смислу резултата, онда је то случај са дуелима против Рада и Радника, јер су штопери били ти који су погађали. Црвена звезда је рутински савладали Радник 4:1, меч је обележио свакако дебитант и стрелац Андрија Радуловић, али су мрежу Сурдуличана начели Радован Панков и Срђан Бабић. Прво је Звездина “шестица” после центаршута Гаврића погодила у 27. минуту главом, а онда је била спретна и “петнаестица” девет минута касније и преокренула резултат у потпуности.

Голгетерска расположеност Звездиних штопера и опасност из прекида могли би да буду једно од оружја и у мечевима који следе за наш тим на путу до освајања дупле круне.

The post Звезда убојита из прекида appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment