Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуМлађе категоријеНајновијеФудбал

Благојевић и Бабић ускоро у првом тиму

Надају се на Маракани да ће Милан Родић остати у Црвеној звезди макар до краја квалификација за европска такмичења, али без обзира на статус потенцијалног репрезентативца Србије, Дејан Станковић и спортски сектор српског шампиона морају да размишљају о појачању на позицији левог бека. Искуство са Бразилцем Жандером није много тога доброг донело Црвеној звезди, проблем представља и чињеница да на тржишту нема бекова сличних Милану Родићу…

Управо због тога Црвена звезда ће појачање на дефицитарној позицији покушати да пронађе у сопственом дворишту. Према сазнањима „mozzartsporta“ тренинзима првог тима од сутра ће бити прикључен омладински репрезентативац Србије Урош Благојевић. Реч је о једном од најбољих играча омладинског тима Црвене звезде, који је оставио одличан утисак у овогодишњој Лиги шампиона за младе.

Дакле, пред очима Дејана Станковића, момак рођен 2002. године имаће прилику да покаже да ли је кадар да носи дрес сениорског тима и буде озбиљна опција у ближој будућности. Током наставка Суперлиге очекује се да Благојевић добије и прве минуте у сениорском фудбалуу, као награду за одлиична издања у Лиги шампиона.

Стручњаци и они који су често гледали Уроша Благојевића описују га као бека модерног кова, лаког и дугог корака, кадрог да се понавља крај леве аут линије. Због брзине и добре ноге Благојевић би у будућности могао да буде користан као штопер, али за сада је план да добије шансу на примарној позицији.

Током играња у Лиги шампиона за младе Урош Благојевић је привукао велику пажњу скаута бројних европских клубова. Два пута га је уживао посматрао и један од скаута Арсенала.

Благојевић неће бити једини Звездин омладинац на нареднбим тренинзима првог тима. Поред њега позив Дејана Станковића добио је један од највећих пројеката клуба Илија Бабић.

Момак пристигао из Војводине је дошао на Маракану као нападач, али је током сезоне прокомандован на крилну позицију. Одликује се сјајним асистенцијама, у омладинској школи Црвене звезде много причају о његовим резултатима на физичким тестовима.

Очекује се да у наредном периоду првом тиму буду прикључени штопер Александар Лукић, као и Андрија Радуловић.

(извор/фото: mozzartsport.com)

Повезане вести

1 comment

Trener мај 5, 2020 at 22:42

To je to od OMLADINACA! Još Panić špic vredi, ostalo samo prosek i ispod toga…

Reply

Leave a Comment