Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Весић: „Не постоји боље и сугурније место за завршницу Евролиге од Београда“

Прво су шпански медији открили да је Београд један од кандидата за домаћина завршнице Евролиге. То су потом потврдили медији у Грчкој, а сада и сам заменик градоначелника наше престонице Горан Весић.

– „Тачно је да сам упутио писмо кандидатуре Евролиги у име Београда. О детаљима наше понуде не могу да говорим јер је то пословна тајна. Такмичимо се са неколико европских престоница које су богатије од нас. Верујем да не постоји боље и сигурније место у Европи за организацију оваквог такмичења од Београда“ – рекао је Весић и додао:

– „Ако се изузму фудбалска такмичења, завршница Евролиге биће највећи спортски догађај у свету ове године. Ипак, на избор града домаћина, утицаће много фактора који су условљени епидемијом вируса COVID-19. Ми ћемо се борити и учинити све што можемо да Београд буде изабран“ – потврдио је Весић.

План Евролиге је да о наставку такмичења одлучи 24. маја, а ако се то деси програм је да се све одигра у једном граду. Поред Београда кандидати су Атина и Каунас. Такмичења би се играла од 4. јула, али би екипе од 12. јуна тренирале у организованим тренинг камповима.

Повезане вести

Leave a Comment