Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Млади нападач Ајакса понуђен Црвеној звезди

Фудбалска сезона је суспендована. Да ли ће, када и на који начин бити настављена и даље је велико питање, али се већ сада праве планови за наредну, а тренутно спортски медији највише се баве нагађањима везаним за предстојећи прелазни рок. Данашњи медији у нашој земљи јављају како је нашем клубу који ће на јесен извесно кренути у поход на треће узастопно учешће у европској фудбалкој елити понуђен млади нападач амстердамског Ајакса.

У питању је осамнаестогодишњи Дамјан Достанић, момак нашег порекла који поред српског поседује у холандско држављанство. Дамјан је рођен 3. децембра 2001. године у Ротердаму где је и започео бављење фудбалом у локалном клубу ВВОР. Лета 2017. године постаје члан екипе Ексцелзиора из којег га је холандски гигант довео годину дана касније и то за суму од 100.000 евра. За први тим Ајакса дебитовао је новембра претходне године у пријатељском сусрету против Виљема II из Тилбурга. На том сусрету млади српски фудбалер у игру је ушао у 75. минуту заменивши Хунтелара и чак је успео да постигне и свој дебитантски погодак. Дамјан Достанић је одиграо и два сусрета за омладинску селекцију Србије и два пута се уписао у листу стрелаца.

Почетком 2020. године Дамјан Достанић је у интервјуу за портал „mozzartsport.com“ говорио о свом стилу игре и том приликом је изјавио:

– „Можда сам најсличнији Мауру Икардију, мада волим и Роберта Левандовског, али мислим да више подсећам на овог првог. Знам да задржим лопту, јак сам на њој, нисам спор, нисам ни лош с техником, али најбољи сам пред голом.“

Младом фудбалеру Ајакса уговор са холандским клубом истиче 31. јуна, а како се сазнаје већ сада има неколико понуда како из Холандије, тако и из Португала, мада је интересовање за њега показао и грчки Олимпијакос. остаје нам да сачекамо и видимо да ли ће фудбалер који корене вуче из околине Сремске Митровице овога лета постати члан нашег клуба.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 23, 2020 at 15:53

Довести га,што да не?
Млад је,дати му шансу и вероватно је бољи од Ла Паре и других који су само омастили брке а нису показали ништа!

Reply

Leave a Comment