Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Јелић: „Здравље деце је најбитније“

Ситуација Ванредног стања проглашена је пре више од месец дана и то у моменту када су Звездини бисери улазили у ритам првенства после добро одрђених припрема. Главни тренер Омладинске школе Никола Јелић још увек чека одлуку ФС Србије о термину наставка сезоне млађих категорија.

Још увек немамо поуздану информацију око наставка сезоне. Свакодневно комуницирамо са људима из Фудбалског савеза Србије и очекујемо да би у наредних седам до десет дана могли да знамо када би првенства могла да се наставе. Битно нам је да знамо шта и како, јер нам ситуација доста утиче на утврђене планове које смо поставили – започео је Јелић.

Играчима би по повратку у групни тренажни процес ипак било потребно одређено време да се спреме за такмичарске утакмице.

– То је потенцијални проблем. Мораћемо да консултујемо и медицинске службе да видимо како и шта. Немамо ми толико велики фонд играча, а генерално страх од повреда увек постоји. Сада је та бојазан још већа, јер су играчи сами тренирали у четири зида. Уз то нису имали много прилике да раде са лоптом. Здравље свих је приоритет у овом тренутку, али морамо да водимо рачуна о здрављу и када се играчи врате тимских тренинзима.

Непланирани прекид првенства је угрозио планове што се тиче летњих припрема и почетка наредне сезоне.

– Ми смо одавно направили план летњих припрема, али цела ситуација Ванредног стања утиче на то. Тек нам предстоје разговори са руководством клуба око тога. Видећемо колико је шта изводљиво, али надам се да ћемо их одржати према плану. Посебних припрема након ове паузе неће бити, играчи ће тренирати у Београду.

Јелић истиче да је у свакодневној комуникацији са тренерима док траје пауза.

Радимо најбоље што можемо у овом периоду. Када је избило Ванредно стање, морали смо брзо да реагујемо и да у ходу решавамо одређене ствари. Повратне информације које добијам су такве да играчи максимално поштују све одредбе које су постављене пред њих и веома сам поносан због тога. Надам се да ћемо се ускоро сви заједно видети на теренима Омладинске школе – истиче Јелић.

The post Јелић: Здравље деце је најбитније appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment