Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Пораз Звезде у Истанбулу

Фенербахче – Црвена звезда мтс 66:63 (22:20, 19:17, 10:14, 15:12).

По ко зна који пут ове сезоне лош улазак у меч кошаркаша Црвене звезде па турска екипа отвара утакмицу серијом 10:2. Звезда се ипак консолидовала и успева да смањи заостатак па је резултат после првих десет минута гласио 22:20.

Друга четвртина протиче у ритму кош за кош али у финишу екипа Фенербахчеа ипак успева да се одлепи на 7 разлике мећутим Берон, након фаула Калинића на шуту за три, погађа слободна бацања и поставља коначан резултат првог полувремена – 41:37.

Звезде поенима Брауна и Гиста на почетку треће деонице стиже до првог вођства на мечу. У том тренутку десио се велики хендикеп јер је Јагодић-Куриџа повредио скочни зглоб и завршио меч.  Након неизвесне борбе трећа четвртина се завршава нерешеним резултатом  51:51.

Звезда води у почетком завршног дела меча али Фенербахче средином четвртине окреће резултат у своју корист. Уследила је резултатска клацкалица коју је окончао Никола Калинић који прво скида скок у нападу преко Штимца а затим у наставку акције погађа тројку преко Лазића. Након гледања снимка судије ипак доносе одлуку да је то био кош за два поена јер је Калинић газио линију. Звезда је при резултату 66:63 имала напад за продужетак али није успела да га реализује па је Фенербахче забележио вредну победу у борби за плеј оф а Звезда нови пораз, осми у последњих девет мечева Евролиге.

Фенрбахче: Вестерман 5, Махмутоглу 6, Калинић 10, Биберовић, Де Коло 9, Вилијамс 9, Томас 4, Весели 7, Мухамед 8, Дувериоглу, Датоме 5, Ловерњ 3.

Црвена Звезда мтс: Пантер 14, Браун 14, Перпероглу 8, Давидовац 3, Лазић 2, Берон 3, Гист 9, Лукас, Јагодић-Куриџа 8, Симанић, Оџо, Штимац 2.

Повезане вести

8 comments

kalio gulić мар 5, 2020 at 08:35

nema omoći za ovu katasrofalnu sezonu,ovo je početak ponovne marginalizacije KK CZ,a komšije se očito vraćaju na stare staze.

Reply
kalio gulić мар 5, 2020 at 08:42

sve iole talente pokopamo ,a grobari redovno izbace svoj proizvod u orbitu poput Jaramaza,stvarno smo klub od k…

Reply
Dragan мар 5, 2020 at 10:35

Ma, Jaramaz je vec bio kakvo-takvo ime u srpskoj kosarci kad je dosao u Groblje, mnogo je indikativniji primer Trifunovica, sina Trifinog koji ima kao igrac i trener 21 godine staza u Zvezdi(a sin mu igra u Partizanu), unuka pokojnog Trifunovica koji 17 godina bio clan uprava KK i FK Crvena Zvezdfa(covek se verovatno u grobu prevrce, jer mu unuk nosi crno-beli dres)… Elem, taj Trfunovc vec igra neizvesne zavrsnice utakmica i groblje sprema u njemu novog Drazena Petrovica!!!! A zasto on, kao i Luka Tarlac(sin Dragana Tarlaca, bivseg kosarkasa Zvezde) dodjose u Partizan!!?? Pa, odgovor na to je nedavno dao bas stric malog Trifunovica, Caslav(igrao u juniorima Zvezde, a onda otisao na koledz u Ameriku) koji je na Radiju S rekao:“Pa, znate kada bi mali dobio sansu u Zvezdi? Nikad! Setali bi ga izmedju Zvezde i FMP, a onda bi ga prodali tamo nekoj Astani, ili italijanskom nevaznom timu. I mali bi kosarkaski umro…kao sto su umrli Voja Stojanovic, Aranitovic, Apic, Bulatovic, Gasic, Paunovic kome je mali bio rezerva u juniorskim selekcijama, kao sto polako umiru Uskokovic, Radanov, Dobric, Simanic… vecina pomenutih je bila u rangu Luke Doncica pre 5 godina, taj Voja Stojanovic je u svemu bio egal sa Lukom, a gde je sad Luka, a gde su Zvezdine nade…masu peskirom na klupi ili navijaju iza kosa. Pa ovaj Simanic ima iste nedostatke kao pre 5 godina: tvrd je, nema vodjenje lopte, odbranu nema…niko 5 godina nije radio sa njim..jedino se radilo na tome da mu se ubije samopouzdanje…ili Dobric…prave od njega takozvanog djubretara, koji igra odbranu, pravi licne, u napadu jedino ako sutne trojku i onda na klupu, izgubio je motoriku, samopouzdanje, vise ne ide na ulaz..i kao i Simanic – vise je vredeo na trzistu sa 20 godina nego sada!! „

Reply
Србин са Космета мар 5, 2020 at 22:00

Свака част на коментару.“Случајно“ се сећам свих набројаних.Додуше Воја игра у Италији,у малом клубу,важан је шраф,али далеко од онога шта је могао да буде.Симанићу нису у стању да набаце мишићну масу три године.У Америци то буде за три месеца.Добрић,иначе сјајан шутер,убијен у појам играњем по пар минута,а бољи је од половине

Reply
Gogi мар 5, 2020 at 16:09

Jaramaz grobarski proizvod svasta…Pa on je od 2013 do 2019 igrao za Megu,pa Smederevo,pa opet Megu,pa Burgos pa tek onda dosao u Partizan u 24-toj godini kao vec formiran igrac kako onda moze biti njihov proizvod…Svasta ce covek ovde da procita…

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 5, 2020 at 01:06

LAZIĆ,LUKAS,ŠTIMAC,DAVIDOVAC U FMP JOŠ VEČERAS.

Reply
dusan мар 4, 2020 at 23:33

lazicu, idi iz zvezde. covece, tvoj indeks nije nula – TI SI UVEK NEGATIVAN. 21 minut u igri. poena: 2 (slovima DVA), sut za dva: 1/3, sut za tri 0/3. kosevi iz igre 1/6 (17%) IDI!

Reply
Србин са Космета мар 4, 2020 at 23:15

Који је болид овај Гавриловић,утакмица се решава,у игри му Лазић.Лоренцо упропастио два напада када се одлучивало.
Лукас ,шта рећи,није ми јасно зашто је доведен.Било је много бољих решења.Пратим турску,италијанску лигу и тамо има прегршт плејева.Ма,
да бирате!
Шакота треба да иде у пензију,због здравља!
Мислим да ћемо све боље да играмо и да ћемо да елиминишемо милогорце!

Reply

Leave a Comment