Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеПрипремеФудбал

Омладинци без голова са Биљем

У последњој провери коју су црвено-бели омладинци имали у Лињану, изабраници Славољуба Ђорђевића показали су квалитет и сјајну игру, али је меч са Биљем завршен без победника и голова.

Биље – Црвена звезда 0:0 (0:0)

Биље: Радикон, Першић, Леонардо, Тавчар, Цвек, Штурм, Марц, Хутлар, Штрукељ, Доплихар, Бреганти.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Савић, Писар, Бабић, Новаковић (од 60. Илић), Бурмаз (од 60. Бачанин), Пиплица (од 60. Њамцуловић), Радуловић.

Припало је прво полувреме у потпуности нашим бисерима који су храбро изашли на мегдан сениорском тиму словеначког друголигаша. Високим пресингом, Звездини омладинци су у потпуности онемогућавали Словенцима да изнесу лопту, тако да се углавном играло на половини Биља. Било је мирно до 20. минута када је Савић послао добру дубинску лопту, Бабић сјајно истрчао по десној страни и одиграо Бурмазу који се одлучио за дриблинг уместо за завршни пас, што су дефанзивци Биља предвидели и предупредили. Три минута касније, поново је Бурмаз био у центру пажње, али је његов дупли пас са Пиплицом пресечен.

Покушавали су потом Пиплица и Благојевић да ударцима са дистанце савладају Радикона, али је лопта у оба случаја одлазила преко гола. Најбоља прилика у првом делу меча догодила се у 40. минуту када је лош терен омео Радуловића да проследи лопту у мрежу. Све је почело од Митровића који је маестралним пасом проиграо Бурмаза, наш капитен је одиграо повратну лопту за Радуловића који је дотрчавао на другу стативу, али је лопта у последњем тренутку одскочила па талентовани крилни нападач није успео да је проследи у гол. Минут касније, запретио је и Савић главом после корнера, али се на одмор отишло без голова.

У сличном маниру наставило се и другом делу игре, а сјајну контру црвено-белих из 50. минута завршио је Бурмаз ударцем са двадесетак метара. Десет минута касније, Ђорђевић је направио троструку измену када су на терен ушли Бачанин, Њамцуловић и Илић, уместо Бурмаза, Пиплице и Новаковића. Управо је Бачанин, најмлађи фудбалер на терену могао у 69. минуту да донесе предност свом тиму. Талентовани нападач се окренуо и са ивице казненог простора снажно шутирао, али је Радикон врховима прстију успео да заустави тај ударац.

Радуловић је имао још једну добру прилику на мечу, у 83. минуту када је одузео Першићу лопту и обишао голмана, али је био у веома тешкој позицији и из “мртвог” угла погодио спољни део мреже. Имао је и Катић посла у 86. минуту када је Леонардо покушао после прекида, али је наш чувар мреже сјајно интервенисао. Без обзира што наши омладинци нису тријумфовали, још једном су показали да могу равноправно да се носе са сениорским екипама.

The post Омладинци без голова са Биљем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment