Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Звездаши успешно одрадили проверу пред државно првенство

Традиционални пут на који АК Црвена звезда шаље своје атлетичаре на изузетно јака такмичења у Беч и Братиславу организован је и ове године. Због финансијских проблема митинг у Бечу је био отказан па је тако седам спринтера Звезде такмичило у Братислави само.

У тркама на 60 метара са препонама трчале су Ања Лукић и Ивана Петковић.

Ања Лукић, Црвена звезда, 60 метара препоне

Најбоља је била Ања Лукић која је у финалу истрчала нови лични рекорд од 8,34 секунде. То је дошло након 8,44 колико је трчала у квалификацијама. Ивана Петковић је боље трчала у првој трци 8,52, док је у другој, помало и резервисано кроз циљ прошла за 8,56 секунди.
Ивана Петковић, Црвена звезда, 60 метара препоне

На 60 метара код мушкараца трчали су Немања Булајић, Филип Иштвановић и Миодраг Тресоевић из Црвене звезде.

Од Звездаша најбољи је био Немања Булајић који је истрчао нови лични рекорд од 6,87 секунди. Тим резултатом је победио у Б финалу, а у квалификацијама је забележио резултат од 7,97 секунди.

Немања Булајић, Црвена звезда, 60 метара

У Б финалу трао је и Миодраг Тресовић који је до њега дошао захваљујући новом личном рекорду у квалификацијама од тачно 7 секунди. У Б финалу није успео да поново прву трку па је кроз циљ прошао за 7,10 секунди.

Трећи спринтер Звезде био је Филип Иштвановић који је након 7,12 у квалификацијама који су му били довољни за Ц финале, у њему победио са 7,06 секунди.

Код девојака од српских атлетичарки трчале су Милана Тирнанић и Тамара Вулетић из Црвене звезде.

Милана Тирнанић, Црвена звезда, 60 метара

Након квалификационих 7,41 Милана је у финалу била мало спорија па је кроз циљ прошла за 7,49 секунди што је било треће време у финалу. Да је успела да понови трку из квалификација била би прва и припала би јој новчана награда као и свим првопласираним атлетичарима на митингу.

Тамара Вулетић је победила у својој квалификационој групи са 7,78 секунди, да би потом у финалу поправила тај резултат на 7,76 секунди.

На 800 метара наступио је још један Звездаш, Драган Росић. Са резултатом 1:59.43 у укупном поретку заузео је 12. место.

(извор: atlex.rs; фото: Атлетски савез Словачке)

Повезане вести

Leave a Comment