Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Гобељић: „Оправдавамо Звездин грб и дрес“

Стрелац победоносног гола, против екипе Лудогореца (1:0), није крио задовољство поводом одличне игре Црвене звезде као и поготка који ће му много значити. Такође, подсетио је и на чињеницу да је прво полувреме модел игре на којем ће наш тим инсистирати од старта наставка првенства.

Сваки гол пуно значи, али ово је припремни период и мислим да је много битније да смо ми добро истрчали, дали све од себе и да смо здрави. Важно је да припреме одрадимо до краја у правом ритму и без повреда. Свака победа је лепа, а ми у сваку утакмицу улазимо са максималном одговорношћу. Носимо Звездин грб и дрес, а то на свакој утакмици морамо да оправдамо. Мислим да је прво полувреме модел како треба да изгледа наша игра. Дејан Станковић од нас тражи доста трчања, агресивнија смо екипа од његовог доласка. Зна колико је велика Црвена звезда и то показује из дана у дан – нагласио је Гобељић.

Утакмица против Лудогореца је била попут првенствених, са доста прекида и агресивне игре.

– Права такмичарска утакмица. У првом полувремену имали смо много дуела, било је много прекршаја што није карактеристично за припреме. Лудогорец игра за десетак дана прву уткамицу у првенству. Сигурно је да су одморнији и спремнији од нас, ми смо мало и уморни, али су момци одрадили фантастичан посао и зато смо заслужено победили.

Звездин заменик капитена истиче да његовој екипи прија када противник жели да игра фудбал, а не када се брани.

Већина противника се против нас повуче у својих шеснаест метара и орјентише се ка дефанзиви, тако да је изузетно тешко пробити тај блок. Када играмо против оваквих екипа као што је Лудогорец, имамо више простора и лакше је за игру. Ипак су тешке ноге, и сам по себи видим да нисмо најодморнији, али биће то све како треба до почетка наставка – подвукао је Марко Гобељић.

The post Гобељић: Оправдавамо Звездин грб и дрес appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment