Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Гајић: „На правом смо путу“

Звездин дефанзивац Милан Гајић, после скоро годину дана у Црвеној звезди и даље не крије задовољство што је део црвено-беле породице. У разговору за наш сајт открио нам је утиске о завршеним припремама на Пафосу, о првој победи ове године у утакмици против Ариса, очекивањима од наставка сезоне, као и импресије о новом тренеу Дејану Станковићу.

Први пут сам био са Звездом на Пафосу. Одушевљен сам свим сегментима, нарочито добродошлицом коју су нам приредили домаћини. Имали смо одличне услове за рад, одличне терене, а и сам хотел са целокупном исхраном је био на врхунском нивоу. Почели смо полако да подижемо ниво физичке спреме. Из дана у дан напредујемо и мислим да све иде у жељеном смеру – нагласио је Гајић.

Звездин бек је истакао је да је јако битно што је екипа одмах почела да побеђује већ у првој припремној утакмици против Ариса (2:0)

– Одлично смо ушли у меч. Они нису створили ниједну прилику за гол, док смо ми све време нападали. Драго ми је због младог Гаврића, сигурно ће му овај гол много значити. Изгледали смо компактно на терену. Пробали смо да делове тактике са тренинга пренесемо у утакмици и мислим да смо у томе успели. Ноге јесу тешке после напорних тренинга, али смо дали максимум. Верујем да смо на добром путу и да ћемо наставити победнички низ.

Члан генерације која је освојила титулу првака света не крије да жели да до почетка наставка сезоне тим избруси форму и да још више подигне ниво игре.

– Очекује нас једна занимљива полусезона. Бодовно имамо одређену предност, али већ од прве утакмице са Чукаричким креће тежак распоред. Имамо само три месеца да одиграмо све утакмице, тако да нас очекује згуснут распоред. Најбитније је да до почетка првенства избрусимо форму. Одиграли смо једну утакмицу, очекује нас још шест провера у Турској и мислим да ћемо већ на старту наставка првенства бити на највишем могућем нивоу. Упознајемо се постепено и са свим захтевима стручног штаба, тако да верујем да ће све то на крају изгледати и веома добро.

Скоро годину дана је Милан Гајић члан Црвене звезде, за коју од малих ногу искрено навија.

– За сада је све протекло у најбољем реду. Заиста сам пресрећан овде, сви су ме прихватили као члана породице. Од првог дана сви смо један тим који дише једним плућима и то је оно најбитније. Одишемо феноменалном атмосфером. Осећам се као код куће и неретко понављам да је Звезда мој дом. Од малена сам звездаш и некако осећам велику љубав према црвено-белој боји.

Пренео нам је и импресије о шефу стручног штаба Дејану Станковићу.

Иако смо кратко време заједно могу да кажем да сам одушевљен. И као тренером, и као човеком. Донео нам је неку нову енергију која нам је можда фалила у претходном периоду. Унео је у неке нове захтеве, нове идеје које ми играчи прихватамо и трудимо се да их спроведемо у дело. Пун је ентузијазма и воље да нам пренесе своје знајње и искуство стечено кроз неописиву играчку каријеру. За сада само речи хвале и мислим да ће тако и остати – подвукао је дефанзивац Црвене звезде, Милан Гајић.

Фудбалери Црвене звезде већ у петак 24. јануара отпутоваће у Турску где ће кроз шест контролиних утакмица у две недеље брусити форму за наставак Суперлиге 15. фебруара.

The post Гајић: На правом смо путу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment