Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Топао дочек за Миротића и Пешића

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да изненаде једног од највећих фаворита за трон Евролиге. У сјајном амбијенту дворане ’’Александар Николић’’ виђена је велика борба, али је велико НБА и евролигашко искуство Барселониних звезда пресудило. Шпанци су славили на крају резултатом 73:65.

Сјајна атмосфера коју су направили Звездаши донела је много енергије на терен, а увертира утакмице била је посвећена Николи Миротићу. Наиме, уочи утакмице тим менаџер Небојша Илић је испред КК Црвена звезде мтс Миротићу уручио награду за ’’Звездаша године’’ и пригодан поклон из званичног клупског Фан Сторе-а. Повод је био велики допринос овог сјајног кошаркаша српском народу, човека који је помогао бројним Србима од Сјенице, преко Вуковара, до Црне Горе и САД.

Овај дочек заиста нисам очекивао. Хвала навијачима Звезде, хвала нашем народу, показали су да може да се опрости, да има жеље да има воље. У животу се грешке дешавају, а онда се трудимо да их исправимо. Ово је била посебна ноћ за мене, овај трофеј ’’Звездаш године’’ је најбитнији у мојој каријери, а ово ноћ коју ћу памтити до краја живота. Хвала читавој организацији Црвене звезде на лепом дочеку, на овом трофеју. Ово је за мене велики мотив да наставим своју мисију да помажем нашем народу и да се други спортисти укључе да обезбедимо помоћ онима којима је заиста веома потребна – истакао је Никола Миротић који није суздржавао емоције након што му је пуна дворана скандирала име и презиме.

Готово једнако топао дочек имао је бивши тренер Црвене звезде Светсилав Пешић. Популарни Кари сада предводи Барселону, али навијачи нису заборавили велики допринос Пешића за клуб са Малог Калемегдана. Отпоздравио је један од најбољих српских тренера у историји кошарке Звездиној публици уочи меча, али простора за емоције након првог судијског подбацивања није било. Показао је своју класу и тренерским минијатурама предводио феноменалне Барсине играче до победе.

И на крају, али не и најмање важно поменућемо велики повратак Огњена Кузмића на паркет. Узаврели амбијент у дворани ’’Александар Николић’’ доживео је врхунац када је Андрија Гавриловић позвао Кузмића да устане са клупе.

Средином друге деонице високи центар се лагано загревао када су кренуле овације. Награда за тежак период који је прошао стигла је у виду полагања тик пред звука сирене који означава крај напада, а није прошло дуго када се двораном орило ’’Огњен Кузмић’’. Веома емотиван моменат који ће сви којима је црвено-бела боја у срцу дуго памтити.

Нажалост, недостајало је искуства и концентрације да утакмица оде у другом правцу. Борбена Црвена звезда није успела да изненади Барселону, али смо имали бројне моменте које ћемо дуго памтити.

Веома је важно да сви којима је црвено-бела боја у срцу буду јединствени као када је Миротић добијао награду, као када је Светислав Пешић излазио на паркет, као када је Огњен Кузмић у среду славио велику победу.

Звездаши, ваша подршка је неопходна у наредном периоду. Већ у недељу гостује Мега Бемакс, а то ће бити прилика да се црвено-бели врате на победнички колосек. Видимо се!

The post Топао дочек за Миротића и Пешића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment