Odbranom titule, Crvena zvezda je stigla do 30. trofeja namenjenog prvaku države, treće zvezdice na grbu, ali i učinka kakvim malo evropskih klubova može da se pohvali.

Aktuelni šampion Srbije postao je 14. klub na Starom kontinentu koji je stigao do brojke od trideset titula i tako se pridružio najtrofejnijim klubovima Škotske, Severne Irske, Grčke, Portugalije, Italije, Belgije, Holandije, Češke, Španije, Austrije, Bugarske i Mađarske.

Najtrofejniji klub u Evropi je Rendžers sa 54 titule, a u stopu ga prati Linfild iz Severne Irske sa jednim manje. U odabranom društvu su brojni velikani evropskog i svetskog fudbala poput Juventusa, Reala iz Madrida, Benfike, Ajaksa…

Crveno-beli su pod vođstvom Vladana Milojevića, sa dva šampionska pehara, učvrstili primat u Srbiji na mestu najtrofejnijeg kluba, a podsetimo, trećoj zvezdici na grbu doprinelo je i nedavno priznanje titule osvojene 1946. godine.

Kad je „komšiluk“ u pitanju, isti broj državnih kruna osvojio je i Ferencvaroš koji je takođe ove sezone stigao do treće zvezdice na grbu, dok jednu titulu više u svojim vitrinama ima CSKA iz Sofije.

Lista evropskih klubova sa 30 i više titula:

54 – Rendžers (Škotska)
53 – Linfild (Severna Irska)
50 – Seltik (Škotska)
44 – Olimpijakos (Grčka)
37 – Benfika (Portugal)
35 – Juventus (Italija)
34 – Anderleht (Belgija), Ajaks (Holandija)
33 – Real Madrid (Španija), Sparta Prag (Češka)
32 – Rapid Beč (Austrija)
31 – CSKA Sofija (Bugarska)
30 – Crvena zvezda (Srbija), Ferencvaroš (Mađarska)

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o