Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у одабраном друштву шампиона

Одбраном титуле, Црвена звезда је стигла до 30. трофеја намењеног прваку државе, треће звездице на грбу, али и учинка каквим мало европских клубова може да се похвали.

Актуелни шампион Србије постао је 14. клуб на Старом континенту који је стигао до бројке од тридесет титула и тако се придружио најтрофејнијим клубовима Шкотске, Северне Ирске, Грчке, Португалије, Италије, Белгије, Холандије, Чешке, Шпаније, Аустрије, Бугарске и Мађарске.

Најтрофејнији клуб у Европи је Ренџерс са 54 титуле, а у стопу га прати Линфилд из Северне Ирске са једним мање. У одабраном друштву су бројни великани европског и светског фудбала попут Јувентуса, Реала из Мадрида, Бенфике, Ајакса…

Црвено-бели су под вођством Владана Милојевића, са два шампионска пехара, учврстили примат у Србији на месту најтрофејнијег клуба, а подсетимо, трећој звездици на грбу допринело је и недавно признање титуле освојене 1946. године.

Кад је „комшилук“ у питању, исти број државних круна освојио је и Ференцварош који је такође ове сезоне стигао до треће звездице на грбу, док једну титулу више у својим витринама има ЦСКА из Софије.

Листа европских клубова са 30 и више титула:

54 – Ренџерс (Шкотска)
53 – Линфилд (Северна Ирска)
50 – Селтик (Шкотска)
44 – Олимпијакос (Грчка)
37 – Бенфика (Португал)
35 – Јувентус (Италија)
34 – Андерлехт (Белгија), Ајакс (Холандија)
33 – Реал Мадрид (Шпанија), Спарта Праг (Чешка)
32 – Рапид Беч (Аустрија)
31 – ЦСКА Софија (Бугарска)
30 – Црвена звезда (Србија), Ференцварош (Мађарска)

Повезане вести

Leave a Comment